Inviterer skoler i Nordland til Norgesmesterskapet i klima

læring lærer klasse

1. – 15. februar 2022 går Norgesmesterskapet i klima av stabelen. -Jeg håper så mange som mulig vil være med i dette viktige mesterskapet, sier fylkesråd Kirsti Saxi.

Gjennom to uker skal ungdommer i hele Norge loggføre klimapositive aktiviteter, og lære om hvordan vi sammen kan få utslippene ned.

– Jeg ønsker at flest mulig fra våre videregående skoler i Nordland vil delta. Dette er viktig fordi man gjennom dette retter blikket mot klimautfordringene, sier fylkesråd for kultur, klima og miljø, Kirsti Saxi.

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

Fylkesråden sier hun derfor med glede skal dekke deltakeravgiften til interesserte skoler.

– Klimamesterskapet bidrar til engasjement og gir også skolene tilgang til relevant undervisningsmateriale som kan kombineres med annen undervisning. Opplegget er veldig fleksibelt og varer fra 90 minutter til 5 uker, underbygger Saxi.

Så langt er det 3 skoler som har vist interesse, Bodø, Sandnessjøen og Aust-Lofoten videregående skoler. I tillegg til at skolene konkurrerer seg i mellom, kan klassene på den enkelte skole også konkurrere mot hverandre i lag.

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

– Selve mesterskapet skjer gjennom en app som alle elever og lærer får tilgang til. Her logges aktivitet, og resultater vises i sann-tid, forklarer Saxi.

Mange ungdommer er allerede engasjerte og Saxi mener mesterskapet kan bidra til å omsette dette engasjementet til handling – og på en artig og lærerik måte.

– Skal vi få ned klimagassutslippene våre er det viktig at vi alle lærer å ta gode valg. Dette er en fin og leken måte å gjøre det på, avslutter fylkesråd Kirsti Saxi.

Les også:  Nye tall: Nord-studentene mer fornøyde

Slik melder du deg på:

Skolene kan ta kontakt med klimarådgiver på fylkeshuset, Charlotte Lassen (chalas@nfk.no) for påmelding. Hver skole må ha en kontaktperson som blir invitert til et informasjonsmøte 12. januar.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.