Ingen vil kjøre båt mellom Kjeldebotn og Evenes

nfk

Da anbudsfristen gikk ut, var det ingen som hadde lagt inn anbud for å drifte båtruten mellom Kjeldebotn og Evenes.

Fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande, leter nå etter alternative løsninger for båtruten som ingen har levert inn anbud på.

– Dette er andre utlysning for båtruten, der vi beholdt budsjettrammene, men gikk ned på kravet til båtstørrelse. Likevel fikk vi ingen tilbud på å drifte ruta, sier fylkesråd Sande.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

Nå vurderer fylkesråden hva som skal til for å få drift i båtruta som gir kort reisevei over Ofotfjorden til og fra Evenes.

– Målet er å få ruta opp å gå igjen. Med den forespeila økte aktiviteten i regionen, bør det være liv laga for ei båtrute mellom Evenes og Kjeldebotn, understreker Sande.

Uten tilbud på den andre anbudsrunden som nylig er avsluttet, vil fylkesråden gå i dialog med potensielle drivere for å se om det er noen som kan være interessert i å drifte sambandet.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

– Men vi må se helhetlig på dette tilbudet. Blant annet er det avgjørende at det også er knyttet et stabilt drosje- eller buss-tilbud mellom kaia i Evenes og opp til flyplassen, påpeker Sande.

– Når vil det dette sambandet igjen kunne være i drift?

– Jeg kan ikke gi noen løfter på når vi igjen har fått noen til å drive sambandet på plass. Men vi jobber hardt for å få dette til, garanterer fylkesråd Sande, med en klar målsetting om å få drift i båtsambandet igjen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.