Arctic Race of Norway: Hoelgaard tok første stikk

Arctic Race of Norway

Uno-X-rytteren Markus Hoelgaard tok sin andre strake etappeseier i Arctic Race of Norway. Hoelgaard som vant avslutningsetappen i Narvik i 2019 stupte fryktløs ned bakken mot Tromsø sentrum og holdt spurtkanonene Alexander Kristoff og Bryan Coquard på avstand helt inn til mål.

Hjemmehåpet Andreas Leknessund lå godt an da nedkjøringen startet i siste runde før mål, men ble forbikjørt av en dristig Hoelgaard i nedoverbakken.

– Jeg har gode minner fra dette løpet og målet var å vinne en etappe. Nå har jeg gjort det på første forsøk, så da er presset borte og jeg kan fokusere på å forsvare ledertrøyen, sa Hoelgaard etter målgang.

Les også:  Glimt feiret gull i Eliteserien 2023 på Aspmyra

Hoelgaard stakk fra konkurrentene før spurten og klarte å skaffe seg en luke slik at han syklet alene over målstreken. 

– Jeg visste at jeg ikke kunne vente på spurten, og da Leknessund hadde en uheldig sving så kjørte jeg på i nedoverbakken og håpet på å få til en luke. Den holdt jeg på helt inn til mål, sier Hoelgaard.

Les også:  Historisk EM-bronse i Brazilian Jiu-Jitsu til Norge!

Leknessund holdt følge med Hoelgaard lenge, men måtte gi slipp på slutten. Det endte med spurt om andreplassen der Alexander Kristoff som representerer det norske landslaget slo franskmannen Bryan Coquard fra B&B Hotels.

Hoelgaard har ambisjoner om å beholde ledertrøya videre i rittet.

– Jeg tror jeg har gode sjanser. Nå skal jeg gjøre mitt beste i morgen og lørdag handler det bare om beina og klare klatringen best mulig, avslutter Hoelgaard.

Les også:  Eliteserien: Glimt vant mot Sarpsborg 08

Andre etappe går fredag fra Nordkjosbotn til Kilpisjärvi i Finland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.