YS-lederen om ny modell for lønnsstøtte: – Viktig for å få folk tilbake i aktivitet

ys

Fredag presenterte Regjeringen en ny som gir bedrifter lønnsstøtte dersom de tar permitterte raskere tilbake i jobb.

– Veldig mange har vært permittert veldig lenge. Å få disse tilbake i aktivitet der det er mulig er viktig både for den enkelte og for å bevare arbeidsplassene. Denne modellen vil bidra til dette, sier YS-leder Erik Kollerud.

YS har lenge etterlyst en bedre støtteordning for bedrifter som tar permitterte raskere tilbake i jobb.

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

– Lønnsstøttemodellen fra i fjor høst var for dårlig og for lite kjent blant bedriftene. Derfor er det bra at Regjeringen nå gjør de nødvendige justeringene, blant annet ved å heve støttenivået til maksimalt 25 000 kroner for de hardest rammede bedriftene. Dette gjør ordningen mer attraktiv og forutsigbar, mener Kollerud.

YS-lederen er særlig glad for at det legges til rette for å kombinere lønnsstøtte med kompetansetiltak, blant annet ved at støtten til bedriftsintern opplæring også økes. 

Les også:  Avvikler utskjelt arbeidsgiveravgift

– Dette er veldig viktig, og noe YS har vært opptatt av lenge. Å kunne bruke tiden til å heve kompetansen i stedet for å gå hjemme og vente på at krisen går over, er viktig både for den enkelte og samfunnet. Samfunnsøkonomien i dette er åpenbar, sier Kollerud. 

YS-lederen påpeker at det er uheldig at folk som er ordinært ledige, eller som aldri har vært i jobb, ikke omfattes av den lønnsstøtten: 

Les også:  Streiken avblåst: Enighet i oppgjøret for vekterne

– Disse blir enn så lenge avspist med oppfordringer fra finansministeren, sier han. 

Kollerud er også opptatt av at modellen for lønnsstøtte, på samme måte som de andre koronatiltakene, varer så lenge det er behov.

– La oss håpe at etterspørselen i berørte bransjer er tilbake igjen 30. juni, når støtten utløper. Hvis ikke må den forlenges, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.