Imponerende debutalbum fra Øksendal – Stay for Dinner

Øksendal

Øksendal er en habil låtskriver med mye å by på. Hans kommende debutalbum, Stay for Dinner, inneholder ni dypt personlige låter som på hver sin måte er uttrykk for deler av artistens personlighet.

Hans avgjørelse om å forbli lojal til sitt eget kunstneriske uttrykk, er beundringsverdig og tøft gjort. Øksendal skriver nemlig låter innenfor en sjanger som pleide å være mainstream, men som i dagens popkultur har gått under jorda og blitt undergrunnskultur.

Soundet spenner mellom tidløs skranglerock fanget i øyeblikkets beruselse til støvete ørkenrock som virkelig fanger livets alvor når pistolmunningen kommer for nær. Tekstene er noen ganger direkte avslørende, mens andre er mer tankevekkende og ment til å skape friksjon.

Les også:  Over 200 000 har sett "Den første julen i Skomakergata"

Uansett steker den brennhete solen i enden av tunnelen. Lydbildet og fremførelsen er lekende, med en nærmest barnlig apell. Musikken formelig bobler over av innlevelse og spilleglede. Øksendal har til og med gitt gitarsoloen sin tidligere hedersplass tilbake, midt i låta.

Bodøposten.no har hørt på albumet for slippet i mars.

Første låt ut er «Starstruck» som er litt stresset, men gir god en forventning om hva som kommer. Andre låt ut er «The Sun» som er ganske bra.

Les også:  P3 Gull 2023: Her er vinnerne!

Så kommer «Like a Drum» som imponerer stort. Dette er en knallsterk låt. Og albumet fortsetter med stadig stigende musikalske og melodiøse prestasjoner i pop/rock-sjangeren. Albumet har ni låter, og alle er bra.

En annen ting som imponerer er faktisk produksjonen. Her er det endel bra ting som er gjort med instrumenter, effekter og lydbildet.

Til å være et debutalbum er dette virkelig imponerende. Vi kommer ganske sikkert til å høre mer fra Øksendal både på stereoen eller mobilen og festivaler og konserter fremover.

Les også:  Disse skal lede Melodi Grand Prix 2024

Det blir terningkast 5 for Øksendal og «Stay for Dinner».

Stay for Dinner lanseres 22. mars både digitalt og fysisk (vinyl).

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.