Nytt utvalg skal se på tillatelser i havbruksnæringen

Nærings- og fiskeridepartementet

I statsråd fredag ble det oppnevnt et nytt utvalg som skal gå gjennom tillatelsessystemet i havbruksnæringen. Forskningsdirektør Linda Nøstbakken skal lede utvalget.

Regjeringen la i juli frem havbruksstrategien «Et hav av muligheter». Et av tiltakene var å sette ned et utvalg for å gjennomgå tillatelsessystemet i havbruksnæringen.

– Utformingen og innretningen på et tillatelsessystem er svært viktig for havbruksnæringens rammebetingelser og konkurransekraft. Dette utvalget skal vurdere et omfattende saksfelt på tvers av flere fagdisipliner, og som har stor betydning for en av Norges største eksportnæringer, sier fiskeri- og sjømatminister Odd-Emil Ingebrigtsen.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Målet er en effektiv, samordnet og kunnskapsorientert forvaltning.

Utredningen skal vurdere målsettingene for tillatelsesreguleringene, helheten i systemet og hvordan det kan tilpasses eksisterende og nye utfordringer. Dette skal ses opp mot et ønske om vekst i havbruksproduksjonen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.