Norges beste kvinnelige curlingspillere høyt oppe før OL-kvalifiseringen

Norges curlingforbund

Med gode resultater i Tyrkia, håper Norges curlingkvinner å komme et hakk videre på veien til OL.

Norge spiller sin første kamp i Pre-Olympic Qualification tirsdag. Da møter det norske laget hjemmefavoritten Tyrkia i deres base i den tyrkiske vintersportsbyen Erzerum.

Martine Vollan Rønning, Mille Haslev Nordbye, Eli Skaslien og Marianne Rørvik ankom Ezerum lørdag kveld sammen med lagets trener Rune Steen Hansen etter en mellomlanding i Istanbul.

De norske jentene må gjennom denne turneringen som et av de to beste lagene for å kvalifisere seg til den siste OL-kvalifiseringen i Nederland. Der skal også det norske herrelaget spille for å sikre seg en sterkt ønsket OL-plass.

I forrige uke ble det spilt mixed doubles i Erzerum. Da gikk Danmark, Latvia og Tyrkia videre til turneringen i Nederland.

Denne uka er det 15 herrelag og 10 kvinnelag som kjemper om de siste kvalikplassene.

For kvinnene er turneringen delt opp i to puljer. Norge har fått vertsnasjonen, Tyrkia i sin pulje sammen med Østerrike, Slovakia og Brasil.

Les også:  Politiet sikrer Aspmyra under Bodø/Glimt – Lugano

I den andre puljen er Latvia favoritt foran Ungarn, Spania, Slovenia og Kasakhstan.

De to beste i hver pulje går videre til sluttspill. Der møter de to puljevinnerne hverandre og vinneren av den kampen er klar for neste runde i Nederland.

Puljetoerne møtes også. Taperen av den kampen er utslått, mens vinneren spiller en siste og avgjørende kamp mot taperen av kampen mellom de to puljevinnerne. Vinneren av denne siste kampen er også klar for videre spill i Nederland.

De norske jentene har en klar målsetting om å bli det ene av de to lagene som også får sjansen til å sikre en OL-billett i Nederland.

Åpningskampen mot Tyrkia blir uansett tøff. Hjemmelaget har fordelen av at de da allerede har spilt to kamper før de møter Norge som spiller sin første kamp i turneringen tirsdag.

Les også:  Eliteserien: Glimt vant mot Sarpsborg 08

Kampene spilles i en curlingarena midt i byen på litt over 1900 meters høyde, mens laget bor på et skihotell helt oppe i den tyrkiske fjellheimen på rundt 2.250 meter over havet.

Det er ventet at høyden vil merkes etter ti omganger med knallhard kosting, men laget er optimistisk og innstilt på å bite godt fra seg allerede i den første kampen.

Forrige helg spilte det samme laget en stor turnering i Basel i Sveits. Det var litt varierende kvalitet på kampene, men ett poengs tap mot verdensmester Tirinzoni fra Sveits og Dupont fra Danmark som vant turneringen i Sveits var noe å ta med seg.

Det var også bra for laget å sikre en seier mot det skotske laget Farmer med Betty Farmer og Sophie Jackson på laget. Stortapet mot Schori derimot er glemt nå.

Les også:  Historisk EM-bronse i Brazilian Jiu-Jitsu til Norge!

– På vårt beste kan vi spille jevnt mot hvem som helst. Det har vi vist. Så må vi jobbe hardere for å oppnå den stabiliteten vi ønsker, sier trener Rune Steen Hansen.

Kristin Skaslien er også med på dette laget, men hun er ikke med til Tyrkia siden hun av naturlige årsaker prioriterer å spille turneringer i mixed doubles nå.

– Det er et spennende lag vi har med de to yngste Martine og Mille som kommer fra NTG-systemet på Lillehammer og med Marianne som har masse rutine. Eli har også solid erfaring, og hun er en god koster og er en meget god lagspiller. I tillegg har vi Kristin Skaslien i bakhånd hvis vi kommer oss videre herfra, sier trener Rune Steen Hansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.