Andreas Leknessund vant Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway

Det ble emosjonelt for Andreas Leknessund da han under seiersintervjuet med den internasjonale TV-produksjonen fikk vite at han hadde vunnet Arctic Race of Norway sammenlagt.

– Jeg har sett på Arctic Race siden jeg var liten. Rittet er kanskje en av grunnene til at jeg valgte å satse på sykkel, og nå sitter jeg her som vinner. Det er helt vilt, sa Leknessund.

Leknessund kom inn i de fire sluttrundene i Trondheim sammen med to andre, men stakk av alene på den første runden.

Les også:  Tre nye år med Champions League på TV 2

– Jeg tenkte jeg skulle nyte en runde alene, men beina responderte bra, så da bestemte vi oss for at jeg bare skulle kjøre. Jeg trodde jeg ville bli kjørt inn mot slutten, men det holdt helt inn, sa Leknessund.

Daglig leder i Arctic Race of Norway er full av lovord om Trondheim som vertskommune, nabokommunene og Trøndelag fylkeskommune.

– Vi har hatt et godt samarbeid med alle fra første stund. Vi tar av oss hatten for måten vi har blitt tatt imot. Jeg tror vi må kunne si at dette er en av de beste utgavene av Arctic Race of Norway så langt, sier Dybdal.

Les også:  Altfor mange mangler elsparkesykkel-forsikring

Dybdal trekker spesielt fram publikum som stilte i tusentall langs løypa.

– Jeg er sikker på at publikum som heiet Andres opp bakkene mot Tyholdt er en av grunnene til at han holdt helt inn, og at vi nå har fått vår første norske vinner av rittet siden Thor Hushovd vant første utgave i 2013, sier Dybdal.

Resultater på 4. etappe:

1. Andreas Leknessund, DSM, 3.30.26

Les også:  Storslalom: Kongepokal til Stjernesund og Saltvik Pedersen

2. Nicola Conci, Alpecin Deceuninck, +16

3. Alex Zingle, Cofidis, +18

Resultatet sammenlagt:

1. Andreas Leknessund, DSM, 16.11.32

2. Hugo Houle, Israel Premier-Tech, +08

3. Nicola Conci, Alpecin Deceuninck, +09

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.