Ny flyplass i Mo i Rana: Avinor lyser ut anbudskonkurranse

avinnor

Avinor lyser nå ut en entreprisekonkurranse for å bygge ny lufthavn Mo i Rana, Fagerlia. Utbyggingen vil skje i samarbeid med Rana kommune og Polarsirkelen lufthavnutvikling (PLU). Utlysningen markerer en viktig milepæl for prosjektet, som forventes å stå ferdig i fjerde kvartal 2025, opplyser Ranaposten.

– Jeg ser frem til å samarbeide med både Rana kommune, PLU og med entreprenørene om dette viktige samfunnsoppdraget. Nå får vi anledning til å bygge fremtidens lufthavn og utnytte teknologi for å levere et godt samferdselstilbud til storsamfunnet på Helgeland. Dette er et svært spennende prosjekt og vi håper på stor interesse blant entreprenørene i markedet, sier Abraham Foss, konsernsjef i Avinor.

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

Ordfører Geir Waage i Rana kommune, er fornøyd med at man har kommet videre i prosjektet, og understreker at Rana kommune skal være en god vertskommune for prosjektet.

– Den nye flyplassen i Mo i Rana vil bety mye for industri, reiseliv og bolyst. En ny, stor lufthavn er en forutsetning for at vi skal lykkes med flere av våre større industriprosjekter, og vil bli en katalysator for vekst og utvikling på Helgeland. Jeg vil på vegne av Rana kommune ønske både Avinor og entreprenørene lykke til i den neste fasen, avslutter Waage.

Les også:  Avinor: Seks nye tårn overføres til Bodø

Les hele saken her.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.