Kirken forbereder høstens konfirmasjoner: Slik er reglene

prest

Årets konfirmasjonsgudstjenester blir gjennomført i tråd med smittevernreglene, opplyser Den norske kirke i en pressemelding.

– Vi gleder oss til å feire mange tusen konfirmanter denne høsten, men det vil bli en annerledes festdag enn vi er vant med, sier preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit.

Over hele landet forbereder kirkene seg på feiring i tråd med smittevernreglene. Mange familier forbereder også selskap for konfirmanten i etterkant av gudstjenesten.

– Jeg vil rette en stor takk til alle som utsatte feiringen i vår. Det er viktig at vi fortsatt overholder smittevernreglene og minner hverandre om å holde avstand og at vi ikke kan samle for mange om gangen, sier han.

Les også:  LESERINNLEGG: Besøksbidrag til glede for turister og lokalbefolkning

Konfirmasjon markerer slutten på konfirmasjonstiden. I denne gudstjenesten ber kirken for den enkelte konfirmant, og vi blir minnet om Guds løfte og velsignelse gitt oss i dåpen.

I følge Den norske kirkes smittevernveileder og ressursnotat om konfirmasjonsgudstjenester, skal alle deltakere som ikke tilhører samme husstand holde minst en meter avstand.

– Kirken vil legge til rette for at så mange som mulig kan delta. Mange steder holdes det derfor flere gudstjenester enn vanlig. Det gjør vi for at de som ikke bor sammen kan holde avstand til hverandre, sier direktør i Kirkerådet Ingrid Vad Nilsen.

Les også:  LESERINNLEGG: Nei til flere amerikanske baser i Norge!

– De vanlige smittevernrådene gjelder også i kirken: Hold deg hjemme hvis du er syk, hold 1-metersregelen og husk god håndhygiene.

Konfirmasjonsgudstjenestene planlegges av kirken lokalt og ut i fra de smittevernreglene som gjelder i kommunen.

Konfirmasjonsgudstjenester kan skje i tråd med Den norske kirkes smittevernveileder og ressursnotat om konfirmasjonsgudstjenester. Det innebærer at kirkene ikke blir fullsatt:

  • Maksimalt 200 personer kan delta, forutsatt at alle som ikke bor sammen kan holde minimum 1 meter avstand skulder til skulder. Maksantallet i den enkelte kirke vil derfor variere.
  • Der kommunen av smittevernhensyn har strengere regler om samlinger og antall, overstyrer dette.
Les også:  Frykter for trafikksikkerheten etter snørik vinter

Smittevernet ved konfirmasjonsgudstjenester bygger på de samme fem hovedprinsippene som for andre gudstjenester og kirkelige handlinger:

  • Syke personer skal ikke delta på fysiske samlinger.
  • Gode rutiner for hygiene, håndvask og renhold.
  • Minst mulig felles bruk og berøring av inventar og utstyr.
  • God avstand mellom alle som deltar.
  • Tilstrekkelig bemanning til stede.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.