Slik ble Bodø360 et landemerke i Bodø

Bodø360

Bodø har etterhvert fått mange flotte høye bygninger i Bodø sentrum, men en av de mest markante av de nye høye bygningene er Bodø360.

Bodø360 er bygning på 14 etasjer, noe som også er den høyeste bygningen i byen. Bygningen kalles allerede Bodøs nye landemerke. Det er ikke bare på grunn av den enestående utsikten, men også moderne og elegant design.

Bygningen har kommersielle- og kontorlokaler og totalt 58 leiligheter i de øverste etasjene, alle med fantastisk utsikt over byen. Det var Norconsult som var arkitekten bak bygningen og Boreus Eiendom som var byggmester.

Les også:  Historisk energiutbygging i Bodø og Nord-Norge

Bygningen imponerer også på flere områder, som det første bygget i Nord-Norge, er Bodø360 utstyrt med et multi-parkeringssystem på flere nivåer der bilene parkeres ved hjelp av et robotsystem. Dessuten er takterrassen i den laveste delen av bygningen omgjort til et rekreasjonsområde med lekeplasser og benker.

Fasadeelementene som dekorerer alle synlige flater på Bodø360 ble levert av Timbeco i Estland.

– Vårt team har designet, produsert og installert fasadeelementene til Bodø360, det tok oss bare 12 uker å installere de isolerte treelementene, sier markedssjef Erki Muhu i Timbeco som har levert byggelementene.

Les også:  Advokat Snorre Ottemo Nordby fra Bodø får gjennomgå av YouTuber

Med andre ord er det ikke bare design og planlegging av landemerket Bodø360 som er imponerende, men også selve byggingen.

– Vi er svært stolte over å være med på å bygge signalbygg som Bodø360 når vi har muligheten til det, ofte bygger vi modulhus, så når vi kan bygge slike store landemerker som blir lagt merke til blir alle våre ansatte meget entusiastiske, sier Muhu.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

Bygget huser i dag blant annet NRK og Sparebank 1 Nord-Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.