Nordmenn best på hjemmekontor, men savner det sosiale på kontoret

team arbeidsplass

Fire av fem nordmenn sier de for det meste har tilgang på utstyret de trenger på hjemmekontoret og nesten halve befolkningen sier at hjemmekontoret ikke har påvirket deres personlige liv og forhold. Likevel er det mange som savner det sosiale på jobben.

Ifølge en fersk undersøkelse gjennomført av YouGov for HP har hele syv av ti nordmenn i jobb hatt hjemmekontor i større eller mindre grad siden pandemien, hvorav 16 prosent kun har hatt hjemmekontor siden pandemien startet.

Fire av fem av de som har hatt hjemmekontor svarer at de har tilgang til, eller for det meste har tilgang til, det de trenger for å utføre arbeidet sitt hjemme. Dette er høyest i verden, hvor gjennomsnittet ellers ligger på 55 prosent. Det synes Verner Hølleland, administrerende direktør i HP Norge, at er oppløftende tall.

Les også:  Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

– Dette viser at norske arbeidstakere er flinke til å formidle behovene som finnes på hjemmekontoret til sine arbeidsgivere. Om hjemmekontoret skal fungere optimalt frem til hverdagen går tilbake til normalt, er det viktig at de helt grunnleggende tingene er på plass, sier han.

I undersøkelsen blir respondentene også spurt om hva det er de savner mest med å jobbe hjemmefra. Der svarer hver andre nordmann at de savner det sosiale på kontoret mest.

Les også:  Yrkestrafikkforbundet: Kan bli streik

– Det er naturlig at folk savner sosialiseringen på kontoret. Det er tross alt ikke all koordinering, samarbeid, innovasjon og kreativitet som skjer i formelle settinger, så de mulighetene blir naturlig nok færre når mange sitter hjemme, sier Hølleland.

Hver tiende nordmann savnet også variasjonen i hverdagen, og like mange savnet selve miljøet på jobben, ifølge undersøkelsen.

Når det kommer til å balansere hverdagen, gjør også nordmenn det godt. 43 prosent svarer at hjemmekontoret ikke har påvirket deres personlige liv og forhold, mens 19 prosent svarer at det faktisk har blitt bedre.

– Vi ser også at 3 av 10 nordmenn føler de er mer effektive på hjemmekontoret, noe som lover godt ettersom undersøkelsen viser at mange ønsker å fortsette med hjemmekontor etter pandemien, sier Hølleland.

Les også:  Internasjonal dag for kvinner i maritim næring

Det er derimot ikke alle som er like fornøyde med hjemmekontorsituasjonen. Fire av ti svarer at det har vært utfordrende for deres personlige liv og forhold.

– Vi ser også at folk på hjemmekontoret jobber lengre dager, og at flere også sliter med å skille mellom jobb og fritid i hverdagen. Sånn sett vil det nok være mange som også gleder seg til vi kommer tilbake til normalen, avslutter Hølleland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.