Hver tiende nordmann kan tenke seg mobilfri ferie

iphone

Digital detox har vært mye diskutert det siste året, og Tickets nylige gjennomførte Kantar Sifo undersøkelse viser at hver tiende nordmann kan tenke seg en helt mobilfri utenlandsferie i løpet av det kommende året.

En klar majoritet ønsker på en eller annen måte helt eller delvis å begrense mobilbruken når de er på feriereise til utlandet.

11 prosent kan tenke seg at neste ferie skal være helt mobilfri. Interessen for dette er størst i aldersgruppen 30 – 44 år, der 14 prosent oppgir at de kan tenke seg dette. De som er minst interessert er de yngste (18-29 år) og de eldste (60–79 år) som ikke ønsker å legge vekk telefonen helt (9 prosent).

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

Sosiale medier er det vi helst dropper. Nesten hver fjerde (37 prosent) kan tenke deg en detox fra sosiale medier som Facebook og Instagram, men ha tilgang til telefonens øvrige funksjoner. I første rekke er det aldersgruppen 18-29 år som kan tenke seg å avstå fra sosiale medier på den kommende utenlandsferien, 46 prosent oppgir dette. Mens det er aldersgruppen 45-59 år er de om minst grad vil avstå fra sosial medier (31 prosent).

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

34 prosent kan overhode ikke tenke seg en mobilfri ferie. Menn i den eldste aldersgruppen (60-79 år) er de som er minst ivrige på å logge av – 45 prosent oppgir at de ikke er interessert i en mobilfri ferie, mens 34 prosent av kvinnene i samme denne aldersgruppe oppgir det samme.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.