Hydro øker produksjonen av resirkulert aluminium

wicona

I tråd med strategien om å tilby kundene det «grønneste» aluminium i industrien investerer Hydro i sitt omsmelteanlegg i Azuqueca, Spania, for å øke produksjonen av det resirkulerte aluminiumproduktet Hydro 75R.

Hydros forretningsområde Primary Metal lanserte produktet Hydro 75R i desember 2017. Produktet leveres som pressbolt, og inneholder minst 75% resirkulert aluminium som tidligere er brukt i andre produkter. Hydros mål med produktet er å øke bruken av denne typen aluminium i ekstruderte produkter.

Innholdet i Hydro 75R er verifisert av DNV GL, basert på sporbarhet og kvalitetsprinsipper utviklet av Hydro. Det sertifiserte lavkarbonaluminiumet produseres kun i Hydros anlegg i Clervaux, Luxembourg.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

– Utvidelsen i Azuqueca vil gjøre det mulig for selskapet å tilby ytterligere 25 000 tonn Hydro 75R innen 2020. Vi tror at dette produktet fyller et behov i markedet, sier Hilde Merete Aasheim, konserndirektør for Hydro Primary Metal.

Fyller et markedsbehov
Sist måned inngikk Hydro Primary Metal og forretningsområdet Hydro Extruded Solutions en avtale hvor Extruded Solutions vil kjøpe hele volumet som skal produseres av Hydro 75R i 2019 for bruk i deres byggsystemer. Primary Metal vil allikevel fortsette å tilby testordre med Hydro 75R til andre kunder.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

– Våre kunder ser etter mer bærekraftige materialer til deres produkt- og systemløsninger. Hydro 75R er et sertifisert produkt som hjelper dem med å møte sine egne klimastrategier. Med Hydro 75R kan vi nå tilby verdens grønneste aluminium – garantert, sier Egil Hogna, Executive Vice President for Hydro Extruded Solutions.

Avansert sorteringsteknologi sorterer skrapmetall
Hydros avanserte teknologi for sortering av skrapmetall gjør det mulig for selskapet å tilby førsteklasses aluminium med det høyeste innholdet av resirkulert aluminium som er tilgjengelig i markedet. To Hydroanlegg samarbeider om å produsere Hydro 75R til pressbolt.

Les også:  Enorm etterspørsel: Nå går startskuddet for ny kinesisk sjømat-rute

Sortering av skrapaluminium skjer i et eget anlegg i Dormagen, Tyskland. Anlegget sender deretter metallet til omsmeltefabrikken i Clervaux, hvor Hydro 75R produseres.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.