Hjemmefavoritter i mestermøte

Norges Seilforbund

Når Norges beste seilere kommer til Åsgårdstrand for å seile om kongepokalen og tittelen Mesternes Mester 15. og 16. oktober, vil den aller største favoritten komme fra arrangørbyen.

Ingen av konkurrentene kan måle seg med merittene til Åsgårdstrand-laget som skal forsvare de lokale fargene på hjemmebane i Mesternes Mester. Karl Otto og Maren Magda Book, Jostein Grødem og Karen Kristoffersen har tilsammen syv gullmedaljer fra årets norgesmesterskap i seiling, og ingen andre lag kan skilte med noe tilsvarende. 

Les også:  Politiet sikrer Aspmyra under Bodø/Glimt – Lugano

Karl Otto og Maren har vunnet NM i to så vidt forskjellige klasser som tomannsjolle-klassen Snipe og havseilerklassen ORCi, og de var med Jostein da han vant NM i kjølbåtklassen J/70. Dette er med andre ord seilere som behersker det meste.

I Mesternes Mester skal det seiles i nettopp J/70 der Åsgårdstrand-seilerne er regjerende mestere, og det forsterker selvfølgelig favorittstempelet ytterligere. De kjenner båttypen godt – også gjennom Åsgårdstrand-lagets mange triumfer i Norsk Seilsportsliga. 

Les også:  Historisk EM-bronse i Brazilian Jiu-Jitsu til Norge!

At Jostein Grødem og Karen Kristoffersen vant Mesternes Mester i 2017 beviser dessuten at de har gjennomføringsevne og ikke kun bekler rollen som favoritter på papiret.

I mesternes Mester konkurrerrer seilerene mot hverandre i heat á 12 like J/70-er, og etter et antall innledende runder med seilaser – vind og vær vil avgjøre hvor mange det blir – møtes til slutt de ti beste lagene til en avsluttende finale. Finalen består av tre seilaser, og det laget som gjennomfører de tre seilasene med færrest poeng, blir Mesternes Mester og vinner kongepokalen.

Les også:  Målfest på Aspmyra: Glimt sikret Europa-kamper

Det blir imidlertid ikke noen ren parademars for Åsgårdstrands lokale helter selv om de har et favorittstempel, for de blir utfordret av så godt som alt som kan krype og gå av norske toppseilere – med OL-medaljør Hermann Tomasgaard i spissen. Alle landets norgesmestere og internasjonale medaljevinnere stiller til start. I alt 34 lag.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.