Mindre bygging og salg av boliger i Nordland

boligprodusentene

Det har blitt solgt 23% færre boliger og bygget 7% færre boliger i Nordland i september 2021 i forhold til september 2020, opplyser Boligprodusentene.

– Vi ser nå at den høye prisveksten på byggevarer og de høye tomtekostnadene har skapt usikkerhet i markedet, og folk har blitt mer avventende i forhold til kjøp av ny bolig, sier adm. direktør i Boligprodusentene, Per Jæger.

– Tredje kvartal 2021 er det dårligste kvartalet vi har registrert siden vi begynte med registrering av månedlig salg av nye boliger i 2010. I tillegg ser vi at september 2021 har det laveste salget som er registrert i september siden 2010, sier Jæger.

Les også:  To omkom i trafikken i Nordland i november

– Vi er bekymret over det lave salget på nye boliger, sier Jæger. Vi ser at det er mangel på nye boliger noe som begrenser vekst og tilflytting i kommunene. Boligprodusentene anmoder derfor kommunene i arbeidet med kommuneplaner og sørge for tilstrekkelig boligområder. Når pandemirestriksjonene nå er fjernet haster det med å sette fart på ferdigstillelse av pågående reguleringsplaner, slik at mangel på nye boliger ikke står i veien for ønsket utvikling i kommunene, avslutter Jæger.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.