Avsluttet sesongen med tre gull og én sølv

2017

Denne helgen stilte Norge med tre utøvere i sesongens siste store internasjonale taekwondo-konkurranse for mønster i Lisboa i Portugal. Resultatet ble tre gullmedaljer og en sølvmedalje. I tillegg ble Joachim Wien kåret til stevnets beste utøver.

Nina Bansal fra Tveita Taekwondoklubb og Joachim Wien fra Elvebyen Taekwondoklubb vant gull i hver sin klasse. I tillegg tok Bansal og Wien gull i mix par. Sune Østli fra Sangrok Idrettslag vant også en sterk sølvmedalje i juniorklassen.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

– Det er deilig å avslutte sesongen med to gull. Ikke minst er jeg svært glad for å bli bli kåret til beste utøver – dette er en oppreisning i fra forrige stevne, hvor det ble en sølvmedalje, sier Joachim Wien.

Nina Bansal og Joachim Wien er to av Norges aller mest suksessfulle kampsportutøvere på toppnivå. De siste årene har begge tatt en rekke medaljer for Norge i internasjonale konkurranser. Tidligere i år tok også begge historiske gullmedaljer for Norge i EM når de gikk helt til topps i sine respektive klasser.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Det er heller ingen tilfeldighet at Sune Østli begynner å vinne medaljer. Sune er på rekrutteringslaget, og har over flere år satset målbevisst og strukturert. Østli går på Wang Toppidrett slik at han kan kombinere utdanning og toppidrett.

– Dette var en kjempeavsluting på sesongen. I år har det blitt to EM-gull, to gull i nordisk mesterskap, 12 individuelle gull, ett gull i par, tre sølv og én bronse i europacupen i taekwondo mønster. Det beste er at utviklingsarbeidet som Joachim Wien leder nå også begynner å gi resultater, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.