VIDEO: Slik unngår du snø og slaps i hjulbuen

vinterdekk

Det er årstiden for hjulbuer fylt med snø, slaps og i verste fall is. Det er stygt, kan bråke fælt og kan rive med seg skvettlappen om du er uheldig, og er i visse tilfeller svært trafikkfarlig.

Bodøposten.no har snakket med Bjørn-Aage Bredal hos Bilpleiekongen.no som har et svært enkelt tips for å unngå at dette skjer.

Hjulbrønnen blir utsatt for utrolige påkjenninger, ved at alt du setter hjulene på, blir slynget opp med voldsom fart. Du vet sikkert hvor viktig det er å vaske grundig her om vinteren, ved hver vask. Et smart tips er å bruke et silikon-basert middel, som du setter hjulbrønnen godt inn med. Slik hindrer du skitt, salt og slaps å feste seg så lett.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

Ikke bruk ren silikon, men gjerne et middel som er spesielt godt egnet for vedlikehold av plast og gummi. Dette vil gi en mer langvarig virkning, og sannsynligvis vare helt til neste vask. Gode midler å bruke er f.eks. Autoglym Vinyl & Rubber Care, Meguiar’s Engine Dressing el.l. Spray litt opp under hjulbuen hver gang du vasker bilen.

Her er tipsene fra Bjørn-Aage Bredal i Bilpleiekongen.no:

  1. Spyl hjulbuen helt fri for snø og slaps
  2. Sett inn hjulbuen med avfetting (For å fjerne alle salt og asfaltrester)
  3. La dette virke 1-2 minutter, spyl rent og tørk for mest resultat.
  4. Spray inn i en polerduk, fille el.l. slik at den blir gjennomvåt av produktet, og sett inn hjulbrønn og kanalen.
Les også:  Frykter reisekaos i sommer

Se videoen her:

https://www.youtube.com/watch?v=4ZEaqJViYlQ

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.