Ny undersøkelse: Kvinner støvsuger fortsatt mer enn menn, selv om de hater det mest

Det kommer frem i en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse på vegne av Neato Robotics. Den viser nemlig at tre av fem kvinner støvsuger oftest hjemme.

Undersøkelsen viser i tillegg at kvinner misliker denne arbeidsoppgaven i mye større grad enn menn. Tre ganger så mange kvinner som menn oppgir nemlig at støvsuging er den typen husarbeid de hater mest.  

– Selv om de fleste kvinner fortsatt tar mest ansvar for støvsugingen hjemme, ser vi at moderne teknologi gjør at menn involverer seg mer og synes støvsugingen er mer gøy, sier Vidar Elshøy, Nordisk salgssjef i Neato Robotics.  

Krangler om husarbeidet 
Med tanke på skjevfordelingen er det kanskje ikke så overraskende at husarbeid er en kilde til konflikt i parforholdet. Ifølge undersøkelsen svarer nesten én av tre at de krangler om støvsugingen hjemme. 

– I en travel hverdag med jobb, barn og fritidsaktiviteter er de mange som har lite tid og overskudd til husarbeid. Det er særlig kvinner som opplever dårlig stemning knyttet til støvsuging. 35 prosent kvinner svarer at de har opplevd krangling om støvsuging, men kun 23 prosent menn sier det samme, sier Elshøy.  

Les også:  Datingekspertens fem beste tips til en god førjulsdate

En løsning for mer harmoni på hjemmebane er å investere i en robotstøvsuger. Ifølge undersøkelsen svarer én av ti av de som har kjøpt seg robotstøvsuger at uenigheter om hvem i parforholdet som skal støvsuge var årsaken til kjøpet.  

– I en hektisk hverdag hjelper det mye med én mindre ting å tenke på. Det er vanlig å bruke opptil én til to timer i uken på støvsuging. Lar du en robot ta seg av denne oppgaven får du mer tid som du heller kan bruke på å slappe av på sofaen, eller gjøre noe hyggelig med partneren eller barna, sier Elshøy. 

Les også:  Høysesong for brann: Slik kan du sikre deg best mulig

Sikrer er godt inneklima 
En robotstøvsuger gjør det også lettere å opprettholde et godt inneklima. Halvparten av de som har kjøpt seg robotstøvsuger sier at det er for å sikre hyppig nok støvsuging. Noe som ikke bare er viktig for trivselen, men også en god helse.  

– Eksperter anbefaler å støvsuge minimum én gang i uken, eller oftere ved behov. Har du kjæledyr som røyter kan daglig støvsuging være nødvendig. Har du også mye tepper anbefales det å støvsuge minimum to ganger i uken, sier Elshøy.  

Ifølge undersøkelsen støvsuges det sjeldnere enn én gang i uka hjemme hos en av fem. Seks prosent oppgir også at de støvsuger månedlig eller sjeldnere. 

Les også:  Advent: Store forskjeller på stearinlys

– Ifølge Norges Astma- og Allergiforbund kan oppsamling av støv og mangelfull rengjøring medføre helseplager som utvikling eller forverring av allergi og astma. Jevnlig rengjøring og støvsuging bidrar til å bedre inneluften, og reduserer forekomsten av husstøvmidd og muggsopp. Moderne støvsugere med HEPA-filter fjerner allergener effektivt filtrer også bakterier og virus, sier Elshøy. 

Mange prioriterer særlig støvsuging i oppholdsrom som stue og kjøkken, men ifølge Elshøy er det faktisk soverommene som er viktigst.  

– Det er på soverommet vi oppholder oss flest timer i løpet av et døgn. Husk å støvsuge godt under senga. Nye robotstøvsugere er utviklet slik at de kommer lettere til i kriker og kroker, men husk å gå over med en manuell støvsuger i de minste krokene og bak møbler for et perfekt resultat, avslutter Elshøy.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.