Her er splitter nye Kia EV9

kia

Nå kommer Kia EV9, en banebrytende elbil med markant design, ekte SUV-karakter og tre seterader.

Kia har nå presentert bilder av utsiden og innsiden til Kia EV9, Kias elektriske SUV-flaggskip med tre seterader. Bilen har en kraftfull, men samtidig elegant design, både inn- og utvendig. Kia EV9 representerer et stort skritt på merkets vei mot å bli en ledende leverandør av bærekraftige mobilitetsløsninger. 

Designen til EV9 er basert på Kias designfilosofi «Opposites United» med elementer inspirert av både naturen og moderne teknologi. De skarpe, rene linjene skaper en flott kontrast til de muskuløse og kraftfulle formene. 

– Kia EV9 setter nye standarder både når det gjelder design, nettbaserte løsninger, brukervennlighet og miljø, sier Karim Habib, viseadministrerende direktør og leder for Kia Global Design Center.

– Kia EV9 tilbyr kundene svært god kvalitet og er et friskt pust i segmentet for elektriske familie-SUV-er. Denne nye biltypen gir en helt ny kjøreopplevelse og fremragende komfort for både fører og passasjerer. Den utmerker seg med innovative løsninger innen plassutnyttelse, teknologi og design, sier Karim Habib.

Les også:  LESERINNLEGG: Ordføreropprør mot regjeringens elbiltvang

Fremtidsrettet utvendig design
Med utgangspunkt i designfilosofien «Opposites United» skaper Kias designere bilmodeller med et unikt utseende. I utformingen av den utvendige designen til EV9 har spesielt designprinsippet «Bold for Nature», som er en del av denne designfilosofien, spilt en viktig rolle. Dette designprinsippet henter inspirasjon fra elementer og proporsjoner både i naturen og menneskeskapte miljøer. Resultatet er en bil med røff, men samtidig elegant design som setter en ny standard for utforming av elektriske SUV-er. 

EV9 har en markant front med rene linjer og flater. Den digitale tigerfjesfronten, selve signaturen til EV9, har et digitalt lysmønster og vertikale hovedlykter som gir bilen et futuristisk utseende. Små firkantede lys er integrert i karosseriet ved siden av hver hovedlykt. EV9 har et innovativt stjerneskymønster som gir helt nye lyseffekter. Dette lysmønsteret vil også bli brukt på Kias fremtidige elbiler. 

Sett fra siden gir den moderne, kantete designen med dynamiske, trekantede skjermer og kraftige hjulbuer EV9 et tydelig SUV-preg. Innfelte dørhåndtak og taklinje som smalner bakover, skaper et elegant, aerodynamisk inntrykk. 

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

Bilens muskuløse og kraftfulle utseende fremheves av baklukens rene linjer og de smale baklyktene som gjenspeiler hovedlyktenes design. 

Et interiør tilpasset både fører og passasjerer
«Technology for Life» er et av designprinsippene i Kias designfilosofi «Opposites United». Det går ut på å bruke teknologi og innovative funksjoner til å fremme et positivt og intuitivt samspill mellom mennesker og teknologi – og dermed skape nye muligheter for mobilitet. Disse verdiene har spilt en viktig rolle i utformingen av kupeen i EV9. Kias designere har lagt hovedvekt på plassutnyttelse, komfort og teknologi alle steder i bilen og skapt en unik, familievennlig SUV.

EV9 er bygd på Kias modulbaserte elbilplattform (E-GMP). Med lang akselavstand, lav sidelinje og en helt flat bilkonstruksjon betyr dette god plass og høy komfort på alle tre seterader. Kia har fått familier til å evaluere både seks- og syvsetersvarianten med henblikk på å sikre at alle passasjerene i EV9 har like god plass og komfort som føreren. 

Les også:  LESERINNLEGG: Ordføreropprør mot regjeringens elbiltvang

Personene på første og andre seterad kan legge ned setene og hvile litt mens bilen lades. Setene på andre seterad kan enkelt snus 180 grader, slik at passasjerene sitter vendt mot passasjerene på tredje seterad. På tredje seterad er det også koppholdere og ladepunkter for mobile enheter. 

Kupeen til EV9 er romslig, lys og luftig. Den har et elegant interiør av høy kvalitet og svært brukervennlige løsninger. Panoramaskjermen strekker seg fra rattet til midten av bilen. To berøringsskjermer på 12,3 tommer integrert med en 5-tommers skjerm gir en heldigital opplevelse og gjør det enkelt å betjene bilens funksjoner. Antallet fysiske knapper er redusert til et minimum. 

Midtkonsollen har mange oppbevaringsmuligheter, inkludert et stort rom i bunnen, og deksler som passer perfekt inn i resten av interiøret. 

Den utvidede skjermen med høyoppløselig visning av audiovisuelle elementer, navigasjon og telematikk åpner for spennende digitale muligheter. Under skjermen er det plassert en rekke berøringsknapper for start/stopp av bilen og betjening av klimaanlegget.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.