Unngikk mindre penger til reiselivet i Nordland

nfk

– Mindreforbruk på andre budsjettposter gjør at vi slipper å kutte i bevilgningen til Nordnorsk reiseliv i 2023, sier fylkesråd for plan og næring i Nordland, Linda Helen Haukland.

Fylkesrådet har tidligere varslet et nedtrekk på to millioner kroner i 2023 til finansieringen av Nordnorsk Reiseliv, fra seks til fire millioner kroner. Dette av økonomiske årsaker.  På tross av at kuttet var varslet i god tid, skapte nedtrekket betydelig offentlig debatt.

Les også:  Glimt: Går mot løsning for tomt til ny storstue

Nå har fylkesråden snudd alle steiner for å se om nedtrekket kan unngås, og har funnet en løsning.

– Mindreforbruk i andre deler av næringsavdelingen gjør at vi slipper å gjennomføre kuttet. Det innebærer at Nordland fylkeskommune også i 2023 vil bidra med seks millioner kroner til Nordnorsk Reiseliv, sier fylkesråden som satser tungt på reiselivet framover. Hun fremmer blant annet en ny reiselivsstrategi under fylkestinget i april som setter en ny kurs for næringa; den skal blant annet bidra til å utvikle lokalsamfunnene og at klimaavtrykket går ned i regionen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.