Haukenes Hawks fra Haukenes ved Sørfold hyllet av eksperter

hkstrategies

Haukenes Hawks fra Haukenes ved Sørfold ble hyllet av innovasjonseksperter i verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse.

Haukenes-talentene og 48 andre lag konkurrerte under den skandinaviske finalen i FIRST LEGO League. Haukenes Hawks fra Hauknes Barneskole fikk skryt for fenomenal innsats av både dommerne og arrangører.   

– Haukenes Hawks fra Haukenes har virkelig imponert oss med sine kreative løsninger og sterke konkurranseglød. Vårt motto er at du lærer så lenge du leker – og det har alle lagene vist oss med all tydelighet her i dag. Vi håper Haukenes Hawks og de andre lagene fortsetter å være nysgjerrig på teknologi og realfag i fremtiden. Skandinavia er avhengig av kloke hoder for å løse fremtidens utfordringer, sier Thea Moen, som er sponsorsjef for Equinor Morgendagens helter.  

Jubelen sto i taket under dagens skandinaviske finale i FIRST LEGO League, verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse, da over 600 barn og unge konkurrerte om å finne de mest kreative løsningene på fremtidens energiutfordringer.  

Les også:  Fauskeværinger må betale dyrt for asylmottak de fikk tvunget på seg

Framtidens energiløsninger 
Det er FIRST Scandinavia som står bak konkurransen, som med støtte fra Equinor Morgendagens helter jobber for å øke unge menneskers interesse for teknologi og realfag til å bli morgendagens ingeniører og forskere.  

– I årets skandinaviske finale har vi sett utrolig mange spennende prosjekter som utforsker framtidens energiløsninger. Det er nettopp Haukenes-elevene og andre unge mennesker med kreativitet og energi vi trenger i fremtiden, forteller Stian Elstad, daglig leder i FIRST Scandinavia.  

Selv om dagens intense konkurranse ikke endte med flagget helt til topps for Haukenes-gjengen, kunne det unge laget smile stort over skryt, klapp og heiarop fra både juryen, arrangørene og publikum.  

Briljerte med energiløsning  
Det var i november at de imponerende programmererne, og deres innovative prosjekt sanket flest poeng, og dermed gikk til topps i den regionale finalen i FIRST LEGO League i Helgeland. Med årets tema «Superpowered», har lagene jaktet på de beste energiløsningene, hvor laget fra Haukenes forsket på lagring og frakt av lagret energi. 

Les også:  250 000 nye kroner til Folkets Hus i Sulitjelma

– Vi vet at vi ikke har alle de løsningene som fremtiden krever for at vi skal lykkes med det grønne skiftet. Vi trenger hjelp til å finne morgendagens energiløsninger, og derfor trenger vi unge talenter som vi har sett her i dag. De som virkelig vil lære nye ting, har kreative hoder og som tør å tenke både stort og nytt – det er dette vi kaller Morgendagens helter. Og i dag har vi hatt 600 helter her hos oss, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter. 

Haukenes Hawks fra Haukenes kunne i dag juble over strålende innsats. Til tross for at det ikke ble noen medalje denne gangen, kunne gjengen dra hjem med hodet hevet som verdige finalister.  

Les også:  Leteaksjon: Mann savnet på Sandhornøya

Haukenes Hawks fra Haukenes besto av:

Alva Björkman 12, Askil Wibe 12, Celina Jakobsen 12, Elias Ressel 12, Emilian Wikran 12, Emrik Nerdal 12, Gustav Flod 12, Henrik Nymo 12, Ida Ones 12, Iver Richardsen 12, Jacob Flod 12, Johan Helgå 12, Johannes Meisfjord 12, Jonas Inselseth 12, Kari Færø-Dahlberg 12, Leon Nerland 12, Linea Larsen 12, Linnea Slotterøy Volden 12, Lucas Nikolaisen 12, Madelen Urdshals 12, Magnus Granberg 12, Maren Ødegård 12, Miriam Ellingsen 12, Niklas Hanssen 12, Oda Sandvær 12, Saga Sandberg Pettersen 12, Simone Steinbakk 12, Tristan Jentoft 12, Victoria Øyjord Pettersen 12 og Willian Forsbakk Nyhus 12.

Foto: Endre Igland 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.