Fortsatt stor sannsynlighet for stor vårflom i hele landet

nve

Det er fortsatt større sannsynlighet enn normalt for stor vårflom mange steder i landet. Enkle tiltak kan bidra til å redusere faren for flomskader.

NVEs oppdaterte vårflomanalyse av 15. april viser at sannsynligheten for stor vårflom fortsatt er stor i de fleste deler av landet.

NVE oppfordrer alle til å følge med og gjøre tiltak for å redusere faren for lokale oversvømmelser i forbindelse med snøsmelting om ettervinteren og våren.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

– Et viktig tiltak er å flytte alle verdier og løse gjenstander bort fra områder som kan bli oversvømt. Dette dreier seg blant annet om kjøretøy, campingvogner, anleggsmaskiner, rundballer, plast og annet avfall, sier Inger Karin Engen, hydrolog ved flomvarslingstjenesten i NVE.

– Andre viktige tiltak er å åpne og rense avløpsveier som stikkrenner og kummer, for å sikre at vannet får fri passasje når det ventes snøsmelting eller regn, fortsetter Engen.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Hvor stor vårflommen faktisk blir er svært avhengig av været. Analysen gjentas derfor flere ganger i ukene fram til vårflommen begynner.

Rask temperaturstigning og snøsmelting i kombinasjon med nedbør øker sannsynligheten for at vårflommen blir stor, mens saktere temperaturstigning og lite nedbør vil redusere sannsynligheten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.