Kyiv kammerkor: Fra krigen i Ukraina til Olavsfest

indianer

Mens krigen raser i Ukraina, synger Kyiv kammerkor daglig i sin hjemby. I sommer er de support for Björk under Olavsfest.

Krigen i Ukraina berører oss alle. De grusomme rapportene om bomber, tortur og overgrep, mens millioner av mennesker er drevet på flukt. Midt i alt det håpløse, vil Kyiv kammerkor komme til Olavsfest som har valgt HÅP som tema for årets festival.

Kyiv kammerkor er et glimrende kor som består av 21 profesjonelle sangere, de har gitt ut mer enn 40 album, blant annet på det anerkjente plateselskapet ECM. Koret har, siden de ble stiftet i 1991, turnert i mer enn 20 land og har opptrådt både i Carnegie Hall og Det hvite hus.

Les også:  Øyvind Staveland ute med låta "Stormen"

Det blir likevel spesielt for Kyiv kammerkor å komme til Nidarosdomen – Olav den helliges gravkirke – som de kjenner godt til fra historien. Olav Haraldsson oppholdt seg i nettopp Kyivriket, hos storfyrsten Jaroslav, som var gift med Olavs svigerinne Ingegjerd, før han dro til Norge og falt i slaget på Stiklestad.

Kyiv kammerkor er den ukrainske hovedstadens offisielle kor, og opptrer ved de fleste viktige anledninger i byen.

Les også:  13 millioner til inkludering i kulturliv

Dirigenten, Mykola Hobdych, har sett det som sin store oppgave å gjenopplive Ukrainas rike ortodokse musikk. I tillegg framfører koret musikk fra samtidskomponister, de henter mate­ri­ale fra den rike og særegne ukrainske folkemusikken og inkluderer også folke­musikk­instru­menter som sekke­piper, fløyter og trommer. Til sammen gir det koret et stort og bredt repertoar, og de formidler musikken med dybde og styrke.

Kyiv kammerkor vil under Olavsfest gjøre følgende opptredener:

Les også:  Queens of the Stone Age slipper albumet "In Times New Roman..."

* Åpningsarrangement torsdag 28. juli
* Våkenatt i Nidarosdomen natt til 29. juli
* Support for Björk lørdag 30. juli
* Høymesse i Nidarosdomen 31. juli

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.