havvind

– Overrasket over arealomfanget

Fiskebåt er overrasket over hvor store områder som er avsatt til havvind i NVE sin rapport. – Vi må nå ta en grundig gjennomgang av de foreslåtte områdene, sier adm.dir. Audun Maråk... Les mer »
havvind

Foreslår å utrede disse 20 områdene for havvind

En bredt sammensatt direktoratsgruppe ledet av NVE, har identifisert 20 områder for havvind, som det anbefales å utrede videre. Dette er områder som er teknisk egnet for havvind, og hvor interessekonfliktene er... Les mer »
skred

Betydeleg skredfare i Salten, Ofoten, Lofoten og Vesterålen over helga

Mandag er det varslet betydelig snøskredfare flere steder i Nordland. Det viser skredvarslingstenesten til Noregs Vassdrag- og energidirektorat varsam.no. Farevarselet gjelder for Salten, Svartisen, Ofoten, Lofoten og Vesterålen. Det forventes hovudsaklig løssnøskred, men... Les mer »
vinter snø

Mye snø i påsken 2023 i Nord

Det er mange år siden vi har hatt like mye snø, landet sett under ett, som det vi har til påske i år. Målestasjonene og snøkartene til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)... Les mer »
nve skredfare

Vind og nysnø gir betydelig skredfare inn mot helgen i Nordland

Har du vinterferier eller skal du bare til fjells for helgen? På Svalbard, i deler av Troms, i Nordland og på Nordvestlandet venter vi betydelig skredfare og fare for naturlig utløste skred.... Les mer »
is vann

Gode isforhold i fjellet i vinterferien

NVE ber skøytefolket om å være oppmerksom på svekket is i lavlandet og skifolket om å være oppmerksom på mye snø og overvann i vest. – Vinterferien starter i flere fylker og... Les mer »
nve skredfare

Svært lett å løse ut snøskred i Nord-Norge

Flere steder i landet er det nå svært lett å løse ut snøskred. Rådet fra snøskredvarslingen er å unngå skredterreng de neste dagene. De siste dagene har flere snøskred blitt utløst av... Les mer »
strøm

Prisøkning og rekordhøy krafteksport

I uke 48 økte kraftprisen både her til lands og i Europa. Fordi Norges prisnivå var lavere enn landene rundt oss ble det eksportert mer kraft enn normalt. – Ifølge våre foreløpige tall... Les mer »
nfk

Vil ha havvind på Helgeland

Fylkesrådet i Nordland ber NVE vurdere havvindproduksjon på Helgeland Ytre. – Området ble konsekvensutredet allerede i 2012, og vi har fått ytterligere kunnskap så sent som i 2020. Å åpne dette feltet må... Les mer »
nve skredfare

Betydelig fare for snøskred i Nordland: Velg det trygge terrenget!

Vedvarende svake lag dominerer som skredproblem over det meste av landet. Vedvarende svake lag er farlige og uforutsigbare og kan dessverre holde seg ganske lenge. Det er veldig vanskelig å vurdere hvor... Les mer »