Fortsatt mange som vil ta politiutdanning

utdanning

Søknadsfristen til Politihøgskolen var 1. mars, og nå er tallene for årets opptak klare. 4 706 har søkt opptak til Bachelor i politiutdanning i 2018, hvorav 3 398 har politiutdanningen som sitt førstevalg.

Dette er solide søkertall. Til sammenligning søkte 4 874 politiutdanningen i fjor, hvorav 3 763 hadde utdanningen som sitt førstevalg. Nedgangen i det totale antallet søkere til politiutdanningen er marginal med 168 færre søkere enn i fjor.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

– Politiutdanningen har hatt rekordhøye søkertall over flere år. Årets søkertall er noe lavere enn rekordåret 2016, men de er fortsatt høye. Høye søkertall gir et bra grunnlag for å få godt kvalifiserte studenter, sier Ann-Lisbeth Framaas, seksjonsleder for seksjon for opptak og rekruttering ved Politihøgskolen.

Tidenes høyeste kvinneandel blant søkerne
Av søkerne er 48 % kvinner, og det er rekord i andel kvinner som søker politiutdanning.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

– Vi er glade for at kvinneandelen blant søkerne er så høy. Tradisjonelt sett har jo politiutdanningen vært mannsdominert, men i løpet av de siste årene har vi sett at politiutdanningen tiltrekker seg stadig flere kvinner, forteller Framaas.

Førstevalgsøkere pr studiested
Som tidligere er det flest som ønsker seg Oslo som studiested. Interessen for de ulike studiestedene varierer lite fra år til år.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Oslo hadde 1.653 søkere, Stavern 721, Bodø 699 og Kongsvinger 325.

 

Foto: Sveinung Uddu Ystad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.