95% tror ribba blir en suksess

jul matprat

Bodøværingene har ribba under kontroll. Bare fem prosent tviler på at juleribba blir noe annet enn en suksess i år, melder Norsk Juleindeks.

Ribbe er julemåltidet som serveres i flest norske hjem på julaften. Nå viser ferske tall fra Norsk Juleindeks at de som går og gleder seg til sprø svor og rødkål 24. desember har god kontroll på nervene, kort tid før årets juleribbe skal i ovnen.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

– Det er liten tvil om at årets ribbenerver er under kontroll. Bare fem prosent av de som skal tilberede eller få servert julens mest populære rett, tviler på at årets ribbe blir noe annet enn en suksess. Vi ser også at 45 prosent av de som skal tilberede ribbemåltidene planlegger å gjøre det uten oppskrift. Dette vitner om selvtillit der ute, sier Veronica Vatn, ansvarlig for Norsk Juleindeks hos MatPrat.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

I en periode av året der det tradisjonelt kjøpes og konsumeres mye mat, er nordmenn blitt bevisste på å ta vare på restene etter julemåltidet, viser tallene fra juleindeksen.

– Vi er gode på rester. 78 prosent av befolkningen sier de er ganske eller svært flinke til å ta vare på restemat i julen, og folk blir stadig mer oppfinnsomme i måten de bruker dem på. Ribberestene trenger nemlig ikke serveres kalde på en brødskive gjennom romjulen. De kan glaseres med soya og serveres på spyd, hoisin-glaseres og serveres som toast, eller bli til barnefavoritten tapasribbe, sier André Wrengbro, matrådgiver i MatPrat.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.