Nordland godkjent som Trafikksikker fylkeskommune

natt tog

– Kommunene i Nordland har generelt gjort et kjempebra sikkerhetsarbeid i flere år, og vært til inspirasjon for andre i hele landet. Derfor er det veldig hyggelig at vi nå også kan gi Nordland fylkeskommune stemplet som Trafikksikker fylkeskommune, sier seniorrådgiver i Trygg Trafikk Norge, Harald Heieraas og regionleder Kari Vassbotn.

– Vi er veldig glad og stolt over å ha fått dette kvalitetsstemplet i Nordland fylkeskommune. Det er en anerkjennelse for at trafikksikkerhet er et gjennomgående tema i all vår virksomhet, ikke bare i vår samferdselsavdeling men også innen skole og utdanning, folkehelse, kultur, næring, bygg og planarbeidet, sier fylkesråd for samferdsel Monika Sande. Hun ble tildelt æresbevisningen virtuelt i et Teams-møte fredag.

Les også:  Ny undersøkelse: Togpassasjerene er mindre fornøyd

Der var i tillegg til Sande og Heieraas flere av direktørene for ulike avdelinger i fylkeskommunen til stede, for å gi et innblikk i hvordan trafikksikkerhets-tenking integreres i deres arbeid.

Fylkesråden understreker på møtet hvor viktig trafikksikkerhetsarbeidet er.

– Trafikkulykker rammer ikke bare de som er innblandet og familie/venner. Det rammer hele samfunnet hardt. Derfor har vi et sterkt engasjement i dette. Vi vil mye, men vilje er faktisk ikke nok i denne saken. Skal vi bli mer trafikksikker er vi avhengig av hjelp fra statlige myndigheter. I denne sammenheng er det bevisstgjøringsarbeidet som Trygg Trafikk gjør over hele landet umåtelig viktig, avslutter Sande.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.