Foreldre er verstinger med skjermbruk i bil

fartsgrense

For 6 av 10 foreldre med skolebarn som har opplevd farlige situasjoner knyttet til berøringsskjermen har det ført til trafikkuhell. Det er betydelig mer enn for gjennomsnittsbilisten.

– Et lite øyeblikks uoppmerksomhet kan være katastrofalt, ikke minst hvis barn plutselig springer ut i veien, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige. Han oppfordrer bilistene om å ta til vettet og ikke bruke skjermene under kjøring. Det gjelder spesielt ved skolestart.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

– Når sjåføren er uoppmerksom er det en høy risiko for ulykker, dette er ikke minst alvorlig for foreldre som ofte har barn i bilen, sier han. Selskapet har dokumentert farene ved skjermbruk via en undersøkelse fra Ipsos. 

Selskapet vil slå hardt ned på skjermbruk i form av avkortning innen de rammene en har.

– Dette gjelder både mobil og berøringsskjerm. Vi vil alltid vurdere om dette går inn i kategorien grov uaktsomhet. Hvis svaret er ja, vil dette resultere i at vi avkorter erstatningen, sier han.

Les også:  Nå får Sortlandsbrua nytt lys

– Vi synes at både bilprodusenter og myndigheter er på etterskudd når det gjelder trafikksikkerhet og berøringsskjermer. Teknologien har kommet svært langt, det er veldig bra, men løsningene for å ivareta tryggheten i trafikken har kommet svært kort! Og myndighetene har ikke innført regler som kan være et bidrag, sier Rysstad. Gjensidige frykter at flere liv går tapt før man får løst trafikksikkerhetsproblemet berøringsskjermer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.