Ford Mustang verdens mest solgte sportsbil for 3. året på rad

mustang

Ifølge en helt fersk Ford-analyse av registreringstall fra IHS Markit, ble det totalt solgt 125 809 Ford Mustanger til hele 146 land i løpet av fjoråret.

Stor etterspørsel etter nye Ford Mustang har bidratt til at det amerikanske sportsbilikonet for tredje året på rad er verdens mest solgte sportsbil.

– Verden elsker Mustang. Den representerer det beste av amerikansk design, frihetsfølelse og overbevisende prestasjoner. Ikonets personlighet appellerer til alle, uavhengig av land, sier adm. dir. Per Gunnar Berg hos Ford Motor Norge.

Bare i USA ble det registrert 81 866 nye Mustanger i 2017. Det betyr at nesten to av tre registrerte salg skjedde i samme landet som bilen er produsert. Der ble en ny modell av sportsbilikonet introdusert i fjor.

Les også:  46,5 kilometer ny asfalt på Helgeland

Solgte 13 000 Mustanger i Europa i fjor
Ford solgte også hele 13 000 Mustanger i Europa i fjor. Ifølge selskapets statistikk ble blant annet Porsche 911 forbigått i hele 13 europeiske markeder som for eksempel Storbritannia og Spania.

De fem største markedene for Mustang i Europa var Tyskland (5742 solgte), Storbritannia (2211), Frankrike (942), Belgia (900) og Sverige (512.) I Norge ble det ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) solgt 21 nye Ford Mustang.

I alt er det solgt mer enn 35 000 Ford Mustang i Europa siden den kom hit i 2015. I Norge er det solgt i alt 100 Ford Mustang i den samme perioden.

Les også:  Få på plass skilting for hurtiglading!

Feiret akkurat 54 års bursdag
Den originale Ford Mustang som produksjonsbil ble for første gang vist frem for publikum under New York World’s Fair den 17. april 1964. Mustang-fanklubber, eiere og andre fans feiret derfor fødselsdagen til sportsbilikonet, «Mustang Day» i går.

– Jeg råder alle Mustang-entusiaster til å ta en tur innom en av våre forhandlere for å se og føle på dagens Mustang og lære litt om den. Det er intet mindre enn imponerende at en bilmodell har tatt verden med storm i hele 54 år. Jeg tror det handler om at bilen har en perfekt balanse mellom å ta vare på sine røtter og samtidig evne å ta i bruk det siste innenfor teknologi for den optimale og herlige kjøreopplevelsen som hele tiden har vært Mustangs DNA, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Les også:  Nye forslag om krav til sikkerhet og beredskap i offentlige anskaffelser

Ny, raskere og enda bedre Mustang Norges-klar i løpet av våren
Den helt nye Ford Mustang kommer til Norge i løpet av våren. Den kommer både som kabriolet og fastback. Både motorer og understell er forbedret på ikonet.

Med Fords 5.0-liters V8-motor som leverer 450 HK, gjør den unna 0-100 km/t på 4,3 sekunder i kombinasjon med den nye, lynraske 10-trinns automatgirkassen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.