Julestjerne norges klart mest populære juleblomst

mester grønn

Blomster er viktig for å skape den rette julestemningen, og julestjerne er den aller mest populære juleblomsten vi har. Vi nordmenn pynter til jul med over 4 millioner julestjerner hvert år. Det tilsvarer at det finnes nesten 2 julestjerner i alle norske hjem.

Blomster er for de fleste en viktig del av jula. Alle har sin egen blomst som bringer frem minner, nostalgi og julestemning, og for mange blir det ikke jul uten blomsten som troner på førsteplass som mest solgte juleblomst, nemlig julestjernen.

Les også:  Her går grensa: Dette er seksuell trakassering på julebord

Ingen annen blomst er så tett knyttet til julen som nettopp julestjernen, og vi nordmenn pynter til jul med over 4 millioner julestjerner hvert år. Det tilsvarer at det finnes nesten 2 julestjerner i alle norske hjem. 8 av 10 julestjerner som blir solgt hos Mester Grønn er røde. I tillegg til de røde julestjernene kommer det stadig nye sorter og farger på markedet som f.eks. hvitt, burgunder, aprikos og rosa.

Les også:  Ny bok: Hellstrøms hemmeligheter fra havet

Mester Grønn selger over en halv million julestjerner i ukene før jul, så det er ikke rart julen er svært travel. Bare uken før julaften selger Mester Grønn 4 ganger så mye som i en vanlig uke, og selv om butikken kun er åpen i noen timer på julaften, selger Mester Grønn på denne dagen over halvparten av hva butikk-kjeden gjør i en gjennomsnittlig sommeruke.

– I mange år har man kunnet kjøpe julestjerner pyntet med glitter. Av miljøhensyn har Mester Grønn tatt et valg om ikke å selge blomster med det tradisjonelle glitteret, forteller innkjøpsdirektør i Mester Grønn, Anne Katrine Gangstad.

Les også:  Salg av sexleketøy sprenger rekorder med 70% økning!

– Glitteret inneholder mikroplast, og det har vi fjernet fra alle julestjernernene våre denne julen. Årets julestjerner får derfor skinne i kraft av seg selv – helt uten glitter. I år er også alle våre julestjerner Fairetrade-sertifisert (med unntak av minijulestjernene), avslutter Gangstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.