Avgiftssjokk på ladbare hybrider: – Sjekk rettighetene dine, råder NAF

nybil bruktbil

Flere tusen bilkjøpere venter på levering av ny hybridbil. Avgiftsøkning fra nyttår kan gjøre bilen mye dyrere enn ventet. Du kan ofte heve kjøpet om prisen stiger mer enn seks prosent.

Regjeringen vil nemlig stramme til på avgiftene på ladbare hybrider, noe som betyr at enkeltmodeller kan bli mellom 40 000 og 80 000 kroner dyrere.

– NAF har kritisert den planlagte økningen, som vil gi et kraftig påslag på bilprisen, sier Thor Egil Braadland, myndighetskontakt i NAF.

Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

Det er slik at det er avgiftene når man mottar bilen, ikke når man bestiller den, som gjelder. Det betyr at de som har bestilt ny hybridbil i høst, og som får den levert over nyttår, nå risikerer å måtte betale mange titalls tusen kroner ekstra.

– Som forbrukerorganisasjon står vi derfor sammen med Bilimportørene og Bilbransjeforbundet på kravet om at disse avgiftsøkningene må utsettes. Det er for tidlig og økningen er for høy. Om det ikke blir noen vei utenom disse avgiftene burde de få effekt fra 1. juli 2022, slik at mange kan unngå avgiftssjokket sier Braadland.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Hvis avgiftsøkningen ikke utsettes, er rådet fra NAF at bilkjøperne må kjenne sine rettigheter.

– Har du bestilt en bil som får en kraftig avgiftsøkning bør du undersøke hvilke vilkår som gjelder i din kontrakt, sier Vigdis Svennungsen, leder i NAF advokat.

I Norges Bilbransjeforbund sin standardkontrakt er det et eget punkt som omtaler pris. Der står det at hvis prisen på bilen øker med mer enn seks prosent av avtalt kontraktssum vil kjøperen kunne fragå kontrakten. Dette gjelder imidlertid ikke hvis leveringstid er avtalt med 6 mnd. eller mer fra kontraktstidspunktet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.