Fiskeri- og sjømatministeren i møte med sin danske kollega

Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen hadde tirsdag telefonmøte med sin danske kollega Mogens Jensen. På agendaen sto både brexit og tiltak for å bedre torskebestanden i Nordsjøen.

– Danmark er en viktig fiskerinasjon i EU som Norge alltid har god kontakt med. Brexit betyr at vi må finne nye måter å jobbe sammen på. Dette var et av temaene vi tok opp på møtet i dag, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Når Storbritannia går ut av EU må vi få på plass et nytt samarbeid i Nordsjøen mellom EU, Storbritannia og Norge. Vi må også innlemme Storbritannia i annet fiskerisamarbeid i Nord-Øst Atlanteren.

De to statsrådene diskuterte også tiltak for å bedre torskebestanden i Nordsjøen.

– Når det gjelder torsk arbeider Norge med å innføre flere tiltak for å beskytte småtorsk i norsk farvann. Det var derfor fint å ta en gjennomgang av dette fordi mange danske fartøy fisker i norsk farvann, sier Ingebrigtsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.