250-årsjubileet for Ludwig von Beethovens fødsel: #DiscoverBeethoven

klassisk musikk

Med utgangspunkt i jubileet, har Lonely Planet satt Beethovens fødeby Bonn på topp fem byer man må besøke i 2020.

– Med 2,8 millioner kulturturister er vi Europas kulturreisemål nummer én. For å ytterligere styrke denne fantastiske posisjonen som musikklandet Tyskland allerede har, satser vi med Beethoven-kampanjen på enda flere digitale fokuspunkter. I tillegg til de sentrale severdighetene i Bonn-regionen, viser vi i kampanjen frem aktiviteter fra hele Tyskland – for å styrke etterspørselen av kulturhistoriske tilbud generelt og musikkrelaterte tilbud spesielt, sier Petra Hedorfer, administrerende direktør i DZT.

Les også:  Skal du ha leiebil til sommerens drømmeferie må du bestille nå!

DZT har inngått en samarbeidsavtale med Beethoven Jubiläums Gesellschaft mbH for felles markedsføring av jubileet. Datterselskapet av Stiftung Beethoven Haus har som oppgave å fremme og koordinere et regionalt forankret jubileumsår med internasjonal gjennomslagskraft. Ved å engasjere det internasjonale DZT-nettverket skal jubileet markedsføres enda mer effektivt og nye turistmarkeder erverves. 

Gjennom temakampanjen plasserer DZT relevant innhold i over 50 markeder verden over. I enkelte fokusmarkeder finner også mer dyptgående aktiviteter sted, for eksempel B2B-arrangementer og pressereiser.

Les også:  Aslag Haugen og Martin Hagfors slår seg ihop

I forbindelse med kampanjen tas flere digitale kommunikasjonsformer i bruk for å iscenesette Beethovens klassiske arv i samtiden. Bruk av Virtual Reality-teknologi på DZTs arrangementer gjør det for eksempel mulig for internasjonale gjester å «spille» utdrag av Beethovens niende symfoni på piano live sammen med musikkgeniet. I tillegg brukes Augmented Reality-teknologi hvor man kan produsere «live-bilder» med Beethoven.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.