VIDEO: Anna Of The North inntar hitlistene med «Dream Girl»

hes

Tittelsporet fra Annas nyeste album “Dream Girl” klatrer i rekordfart på hitlister over hele verden i disse dager. Låten er nemlig lydsporet i Apples reklamefilm for iPad.

Nå har Anna laget en hjemmevideo til låten, der hun, karantene-chic danser rundt i leiligheten i Oslo. Den nyslåtte Spellemann-vinneren har mye å feire. Hennes drømmende soveromspop med oppdiktede virkeligheter er tydeligvis mer relevant enn noensinne.

Det synes også Apple, som har plukket ut tittelsporet fra Annas nyeste album til å fronte den verdensomspennende reklamefilmen for sin nye iPad Pro. Og reaksjonene på låten har ikke latt vente på seg. På mindre enn en uke, var låten inne på iTunes-listene i mer enn 30 land, doblet sine daglige streams på Spotify, og Annas generelle strømmetall økte med 187% (!).

Les også:  MUSIKK: Hellbillies nye album "Blå dag" ute nå

Dette er ikke første gang Anna of the Norths låter dukker opp i innflytelsesrike filmer og serier. Hennes debutalbum, «Lovers», gikk fra å være en snakkis i de rette kretser i 2017, til å bli en verdensomspennende suksess da tittelsporet ble plukket opp av Netflix-serien «To all the boys».

Låten «Lovers» strømmes fremdeles over 100 000 ganger per dag, og gikk inn på hitlistene i 171 land. Og det slutter ikke her: Samme uke som iPad-reklamen hadde premiere på TV- og nett over hele verden, dukket en annen av Annes nyeste låter, «Playing Games» opp i den nye Netflix-serien «Never have I ever», og siden den gang har låten blitt Shazammet over 29 000 ganger.

Les også:  MUSIKK: Maj Britt Andersen ute med låta "Kjærlighet ved siste blikk"

Da Anna ifjor slapp sitt andre album «Dream Girl», var det til stormende jubel, en mengde radiohits, og en utsolgt USA-turné med allsang. Få unge artister i dag hadde tatt et samarbeid med Tyler, the Creator på strak arm, slik Anna gjorde da sjansen bød seg til å synge på to spor på albumet hans, Flower Boy.

Anna har også samarbeid med profilerte artister som Rejjiie Snow og HONNE, i tillegg til å ha landet en viral remix med The Chainsmokers. Anna er en unik låtskriver som treffer en nerve hos folk, uavhengig av kontinent og sjanger, med en personlighet både i sosiale medier og på konsertscenen som stadig flere faller pladask for.

Les også:  Morten Abel slipper albumet "Bare prøv deg sjelefred"

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.