Farevarsel: Ekstremværet «Gyda» i Nordland

Foto: Torstein Rasmussen

NVE har sendt ut farevarsel for snøskred, jordskred og flom i Nordland, Midt-Norge og Sør-Norge for de kommende dagene. Årsaken er at ekstremværet Gyda vil bringe med seg mildvær, vind og ekstremt mye regn onsdag og torsdag.

 Dette er en alvorlig situasjon og vi ber berørte kommuner og andre beredskapsaktører vurdere behovet for å gjøre forebyggende tiltak, sier Brigt Samdal, direktør for skred og vassdragsavdelingen i NVE.

Les også:  Unngikk mindre penger til reiselivet i Nordland

 Vi råder alle til å holde seg unna bratt terreng, bekker og elveløp med stor vannføring mens ekstremværet pågår.  Det vil være stor fare for både snøskred og store vannmengder. For å minimere skader bør privatpersoner flytte eiendeler og åpne vannveier slik at vannet kan renne fritt, sier Samdal.

NVE har selv økt sin beredskap og sender ut mannskap til forskjellige steder i landet for å assistere kommuner som får behov for hjelp.

Les også:  Mann i Nordland siktet for voldtekt av barn

Om du som privatperson er bekymret for din sitasjon lokalt:

  • ta kontakt med kommunen hvis du skal melde om en hendelse
  • kontakt politiet (112) dersom det er fare for liv og helse. 
  • kontakt din strøm- eller fjernvarmeleverandør om du opplever strømbrudd eller fjernvarmebrudd

Foto: Torstein Rasmussen

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.