PODCAST: Bred mobilisering for utelivsbransjen!

ringnes

I nyeste episode av «Utetime med Ringnes» får Hansi besøk av Ole Michael Bjørndal fra NHO Reiseliv og Mímir Kristjánsson fra partiet Rødt, som begge er sterke stemmer som taler utelivsbransjens sak – både for å få en ende på skjenkestoppen, og for å få på plass tiltak som kan hjelpe bransjen også i tiden etter pandemien.

Når denne podcasten spilles inn er vi ti dager inn i det nye året og fire dager unna fredag 14. januar. Kanskje får vi en etterlengtet avklaring på hva som venter rundt neste sving – om den nasjonale skjenkestoppen faller.

Les også:  Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

Det er mye å frustreres over: Manglende forutsigbarhet. Dårlige kompensasjonsordninger som hardt rammer folkene i utelivet. Vanlige folk. Men selv i en sådan stund skal vi ta med oss det positive i situasjonen: Aldri har så mange snakket bransjens sak. Aldri har vi sett en tilsvarende mobilisering rundt vår bransje. Vi står slett ikke alene i kampen for bransjens sak!

Ole Michael Bjørndal fra NHO Reiseliv jobber forteller hvorfor de har gått sammen med LO og Fellesforbundet med et krav om å avvikle den nasjonale skjenkestoppen. Sammen med andre sterke bransjeorganisasjoner jobber NHO reiseliv nå på spreng for å skape en forståelse for situasjonen bransjen står i – og søke gjennomslag for bedre rammevilkår.

Les også:  Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

Mímir Kristjánsson kom inn på tinget i forbindelse med det som var et brakvalg for partiet Rødt i høst. Han skjønner bransjen og vår situasjon. I Podcasten bistår han også med å tolke det som må sies å være en ganske kaotisk debatt rundt den nasjonale skjenkestoppen og våre rammevilkår. Han har også en klar mening om hva som trengs for å møte den prekære situasjonen i bransjen – og for tiden som kommer etter pandemien.

Les også:  Listhaug: – Regjeringen er bakpå i sikkerhetspolitikken
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.