Faktiskfakta.no: Det finnes ingen bevis på at menneskers utslipp av co2 er årsak til global oppvarming

jorden

Nylig fikk nettsiden Faktisk.no som sjekker fakta en konkurrent, nettsiden Faktiskfakta.no. Begge nettsidene faktasjekker påstander i media og på nett.

Nylig sjekket de påstanden fra Carl I. Hagen om at det ikke finnes bevis for at menneskers utslipp av co2 er årsak til global oppvarming. Påstanden fra FrP-veteranen fikk dommen «Sannsynlig» av Faktiskfakta.no.

Påstand fra Carl I. Hagen:
«Det er påstått uten bevis fra eksperimenter eller akseptabel vitenskaplig teori at menneskers utslipp av den livgivende gassen CO2 kan bidra til en såkalt global (altså ikke lokal) oppvarming.»

Dette er konklusjonen til Faktiskfakta.no:

Les også:  LESERINNLEGG: Tør regjeringspartiene støtte egne valgløfter?

Til tross for at faktisk.no har rett i at eksperimenter har blitt gjort for å teste om co₂ kan preservere varme, er tyngden av bevisende kilder i flertall. Det er også kilder som motargumenterer. Vi finner bevis på at co2 har økt i perioder, men også bevis på at co2 har økt når den globale temperaturen fra naturen side har økt. Vi har også sett på kilder som begrunner med tall og datamodeller at co₂-nivået har tidligere vært høyere selv da mennesker ikke eksisterte på jorden. Det er da mest troverdig å konkludere at det er «naturen» som er pådriver av co2 mest, og ikke mennesker.  Den totale summen definerer Hagens utspill som «Sannsynlig». Det er derfor sannsynlig at det ikke finnes noen bevis for at menneskers utslipp er direkte årsak til global oppvarming. Det at mennesker er direkte pådriver av klimaendringer er en teori som ennå ikke er blitt bevist klart og tydelig. Faktisk.nos «fakta konklusjon» blir da helt feil, og vi gir faktisk.no enda et minuspoeng for falsk faktaytring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.