Taxi kommer i Vy-appen

apple

Vy og Internett Trafikk Formidling AS (ITF) har inngått en avtale som vil gjøre det enklere for kundene å forhåndskjøpe taxiturer til fastpris i Vy-appen når de skal reise med tog eller buss. 

ITF er en ledende leverandør av taxisystemer, og dekker de fleste store byer i Norge. Selskapet er heleid av Taxus Norge AS, som er Norges største taxisammenslutning. Vy vil gjøre det mulig for kundene å sammenligne tilbudene fra de forskjellige taxiene i nærheten, for så å selv velge det som passer best for dem.

Fra 1. juli 2020 fjernes taket på antall drosjeløyver. Det kan bety lavere priser og et bedre tilbud for kundene. Stadig flere taxier blir utslippsfrie. I 2022 skal alle taxier i Oslo være elektriske. 

– Det skjer mye spennende i taxibransjen, og vi ser på taxi som en del av kollektivtilbudet. Taxi er ofte det eneste alternativet når man skal til og fra stasjonen eller holdeplassen, og særlig hvis du har bagasje. Vy vil gjøre det enklere å reise kollektivt, og kommer til å tilby taxiturer som en del av tog- og bussreisen. Vi er glade for å ha fått ITF med på laget, sier Synne Homble, konserndirektør for mobilitet og reiseliv i Vy. 

Sammenlikne pris 

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

Vy og ITF skal nå jobbe sammen for å integrere taxiselskapene som er tilknyttet ITF i Vy-appen fra neste år. Det betyr at en kunde vil kunne bestille og forhåndsbetale en taxitur til fastpris til og fra stasjonen eller holdeplassen når de kjøper en buss- eller togbillett. Kundene kan sammenlikne pris og omtale til taxiselskapene hos Vy, og se hvor taxien befinner seg på kartet i appen. 

– Vi gleder oss til å kunne vise fram taxi som en del av reisen når kundene planlegger sin reise i Vy-appen. Kundene får flere reisemuligheter, og taxiselskapene våre får en ny salgskanal. Vi gleder oss til å samarbeide med Vy og knytte taxi og kollektivt enda tettere sammen, sier Olav Kveim, daglig leder i ITF. 

– Vi tror kundene vil sette pris på at hele reisen fra dør til dør enkelt kan bestilles og betales på forhånd i én app. Samtidig styrker vi både kollektivtrafikken og taxinæringen. Jo enklere det blir å reise kollektivt, jo flere vil ønske å reise miljøvennlig, sier Synne Homble i Vy. 

Vy-appen tilbyr stadig flere typer transportmidler, og er en av Norges mest brukte apper med 2,7 millioner nedlastinger og en salgsomsetning på nær 2 milliarder kroner årlig. Nettbuss og NSB ble til Vy 24. april, og kundene kan allerede nå finne bussreiser i Vy-appen på de strekningene der selskapet også kjører tog. Rundt årsskiftet vil hele busstilbudet til Vy bli tilgjengelig i appen. Din Bybil, som Vy lanserte i Oslo i januar, er også vist i Vy-appen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.