FrP-politiker vil ha folkeavstemning når folket krever det

frp

Mange nordmenn mener de har for lite innvirkning på hvordan landet styres, men det kan det bli en endring på. Stortingsrepresentant Erlend Wiborg (FrP) har nemlig fremmet et grunnlovsforslag han mener vil styrke demokratiet.

– I dag fremmer jeg et viktig grunnlovsforslag om å styrke demokratiet. Forslaget går ut på at hvis 300 000 nordmenn krever det, skal en sak legges ut for bindene folkeavstemning. Vi har alt for få folkeavstemninger i Norge.

Les også:  LESERINNLEGG: Dårlig rettssikkerhet for studenter

En folkeavstemning er en funksjon i et demokrati der de stemmeberettigede i et samfunn blir bedt om å ta stilling til politiske alternativer. I dag er det slik at Stortinget kan beslutte å holde rådgivende, nasjonale folkeavstemninger. I nyere historie har dette skjedd seks ganger.

– De politikere som er redd for dette forslaget bør gå i seg selv, landet er til for folket, ikke politikerne. FrP har alltid kjempet for å flytte makt fra politikere og byråkrater, tilbake til folk flest.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.