En av Europas dyreste byer i år er feriemål for nordlendinger

led lys

Nordmenn har et klart førstevalg når det kommer til storbyferie i 2020. FINNs reiseundersøkelse viser at svært mange planlegger en tur til denne populære byen i år!

Europeiske hovedsteder er fortsatt blant nordmenns favorittdestinasjoner for storbyferie. Og det er London som troner øverst, til tross for at byen regnes som en av Europas dyreste byer, viser en reiseundersøkelse  har utført i samarbeid med Opinion. 

Den britiske hovedstaden er tett etterfulgt av København, som også går igjen som en av nordmenns foretrukne hovedsteder. 

– London og København er byer vi aldri går lei. Mange reiser dit igjen og igjen, fordi de alltid finner noe nytt å oppleve eller utforske. Kort reisetid gjør også disse destinasjonene til perfekte reisemål for weekendturer, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Ifølge reiseundersøkelsen planlegger 550 062 nordmenn en tur til London i 2020, mens 518 630 nordmenn ønsker seg til København i løpet av det nye året. 235 741 har søkt seg til New York. 

Berge forteller at flere direktefly har gjort USA-drømmen lettere å virkeliggjøre for mange nordmenn.

– Flere direktefly fører til økt konkurranse, så nå koster det litt mindre enn før å komme seg «over dammen». Dermed har det blitt mulig for enda flere å dra til New York for en langhelg med shopping og kultur.

Videre på listen over storbyene flest av oss vil reise til i 2020, finner vi Roma og Amsterdam. Disse byene har gjort et byks på listen siste året, mens Berlin og Stockholm faller litt i popularitet. 

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Reisesyke Osloboere
Undersøkelsen fra FINN reise viser at folk som bor i Oslo i større grad planlegger å dra på storbyferie enn de fra andre deler av landet. 

48 prosent av Oslos befolkning svarte i undersøkelsen at de har tenkt seg på storbyferie i 2020.

Dette er sammenlignet med befolkningen i de andre landsdelene, der mellom 24 til 31 prosent oppga planer om storbyferie i 2020.

Tre tips for å gjøre London-turen rimeligere:

1. Forhåndsbestill billetter til severdigheter og attraksjoner i forkant av reisen. Mange nettsteder tilbyr rabatterte priser på lokale attraksjoner, som kan være vesentlig billigere enn å kjøpe billetter på stedet. Husk bare å sjekke at leverandørene av tjenesten er offisielt godkjente og sikre.

2. Unngå å spise og bo i områder som regnes som turistfeller, da prisene ofte er skrudd opp i disse områdene. Du kan ofte finne gode restauranter og hotellerbare et par kvartaler unna der prisene er mer vennlige mot lommeboken.

3. Benytt deg av kollektivtilbudet. Det er mye trafikk i London og tar du taxi risikerer du å sitte lenge i kø. Med t-bane kan du komme deg rundt omkring til en billigere penge.

Les også:  3 av 10 planlegger bilferie i Norge i sommer

Topp 10 storbyer nordmenn vil til i 2020:
(Funn fra reiseundersøkelsen – hele landet)
1. London
2. København
3. New York
4. Roma
5. Amsterdam
6. Barcelona
7. Stockholm
8. Gdansk
9. Paris
10. Berlin

Topp 5 storbyer nordlendinger vil til i 2020: 

Nord-Norge: 
1. London
2. New York
3. København
4. Paris
5. Lisboa

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.