Nærings- og fiskeridepartementet

Vil unngå nytt britisk regelverk for norsk sjømat

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran møtte sin britiske kollega Mark Spencer i London 27. februar. Storbritannia og Norge enige om å jobbe hurtigere for å avklare regler for grensekontroll og helsesertifikater for... Les mer »
glimt

Europaligaen: Glimt tapte borte mot Arsenal

Bodø/Glimt besøkte den engelske topplaget Arsenal i London torsdag kveld for første runde mellom lagene i Europaligaen. Rundt 4 000 Glimt-supportere var på tribunen. Glimt startet med Haikin, Wembangomo, Lode, Moe, Sampsted,... Les mer »
london

Dronning Elizabeth død: Innovasjon Norge avlyser næringslivsdelegasjon

Innovasjon Norge avlyser dessverre næringslivsdelegasjon til Storbritannia etter dødsfallet til dronning Elizabeth II. I samråd med Kongehuset, Utenriksdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet, avlyser Innovasjon Norge den planlagte næringslivsdelegasjonen til Storbritannia 14. –... Les mer »
nff

Norges tropp til EM i England

Tirsdag presenterte landslagssjef Martin Sjögren troppen til EM i England i juli. 7. juli spiller Norge sin første kamp i EM i England når Nord-Irland står på motsatt banehalvdel. Deretter venter England... Les mer »
musikk live

Brit Awards 2022 på norsk radio

Brit Awards, Englands årlige musikkprisutdeling, blir i år også sendt i på radio i Norge. Det er radiostasjonen Topp 40 som sender den prestisjetunge prisutdelingen på lufta. Topp 40 har fått de... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Norge og Storbritannia enige om fiskeriavtale

Norge har for første gang inngått en bilateral fiskeriavtale med Storbritannia. Avtalen inkluderer gjensidig adgang til hverandres farvann og bytte av kvoter. – Jeg er fornøyd med at avtalen med Storbritannia endelig... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Norge har inngått kvoteavtale med EU og Storbritannia for 2022

Norge, EU og Storbritannia har forhandlet om fiskeriavtaler for 2022. I dag undertegnet de treparts-avtalen om forvaltning av fellesbestandene i Nordsjøen. – En bærekraftig forvaltning av bestandene i Nordsjøen er avhengig av... Les mer »
bridge

Nå kan næringslivet ta i bruk frihandelsavtalen med Storbritannia

Fra 1. desember kan næringslivet ta i bruk frihandelsavtalen mellom Norge og Storbritannia. Dette bidrar til at handelen, verdikjedene og konkurransekraften videreføres etter brexit. I sommer ble Norge enige med Storbritannia om... Les mer »
motvind

– Statnetts rolle i kraftforsyningen må granskes

I dag tas den nye sjøkabelen til England i bruk, og i dag tidlig har Motvind Norge markert sin motstand mot de senere års unødvendige bygging av stadig flere utenlandskabler. Kablene er... Les mer »
Kystrederiene

Kystrederiene i møte med den britiske fiskeriministeren Victoria Prentis

Kystrederiene møtte onsdag 25. august den britiske fiskeriministeren Victoria Prentis, samt en delegasjon fra det britiske fiskeridepartementet i Bergen for å diskutere utfordringene Brexit har ført til for medlemmer som opererer i... Les mer »