ANNONSE: Gjør drømmereisen til virkelighet

fly reise ferie

Kanskje du har lekt med tanken om å reise jorden rundt, eller endelig å gjøre alvor av drømmen om å ta dykkersertifikatet i Thailand? Hvorfor ikke gjøre det neste årtiet til drømmenes tiår?

Vi har alle forskjellige drømmer, også i forhold til hvor vi gjerne vil reise. For noen, er den ultimate lykke å oppleve Lofoten i kajakk, noen drømmer om å se verden under vannet, mens det for andre, kan være vandre turer i Himalayas mektige fjell, som er den ultimative drømmeopplevelse. Uansett, så er det viktig å sette seg et mål, for at drømmereisen endelig skal bli til virkelighet.

Hva er din drømmereise?
Først og fremst er det nødvendig å prioritere, da en realisering av drømmereisen, kan være en tung utgiftspost.

Å leve er å reise, og man blir aldri for ung eller for gammel, til å oppleve verden. Som barn er det likevel en annen slags reise man drømmer om, enn man gjør som ung. Som familie drømmer man ofte om noe annet, enn en som reiser alene, mens en pensjonist nesten kan finne på hva som helst på reisefot.

Forskjellige drømmer på forskjellige tidspunkter
For barnefamilien kan det være en all-inklusive ferie, hvor de avgjørende faktorer, er oppvarmet svømmebasseng, barnevennlige aktiviteter, og samværet med andre barnefamilier. Når barna blir tenåringer, melder det seg ofte et behov for noen sportslige aktiviteter, som utfordrer hele familien. Her kan det være en god ide, og booke en samlet pakkereise, full av opplevelser for hele familien, og som kan gi minner for livet.

Hvis man ikke er til en eventyrlig aktivitetsferie, så kan man gå for en vill naturopplevelse, som hele familien får gavn av, for eksempel en spennende safari, på savannen i Afrika.

Backpacking- reiseopplevelser for ung og gammel
Som ung, vil man gjerne ut i verden, på egenhånd. Det å reise, kan gi læring og dannelse til fremtiden. Samtidig som de utfordringer man møter på reisen, gir forståelse for den store verden man er en del av. Den typiske backpackeren lever fortsatt i beste velgående ute i verden. En backpacker reiser ofte på et lite budsjett, og bærer alt de har med, i en sekk på ryggen. Hvis man ikke er så glad for å fly, så er mulighetene mange til å ta tog. Det er både klimavennlig, og gir ekstraordinære naturopplevelser.

Hvis du skal reise som backpacker, så kan det være en fordel ikke å planlegge altfor mye. Det kan nemlig være en fordel å være åpen for nye destinasjoner, sammen med de mange nye reisekamerater, man møter på veien. Mange unge velger å kombinere reise og studier, og tar et utvekslingsår, i sammenheng med studier. Dette er en fin måte å oppleve en annen kultur på, uten at man nødvendigvis skal ta lange pauser fra studiene.

Det å reise som backpacker rundt i hele verden, er på ingen måte forbeholdt den unge generasjonen. Hvis du er pensjonist, kan det være en fantastisk måte, og oppleve verden på. Som inspirasjon kan du lese om backpacker pensjonistene Ruth og Olav, som nyter å reise over hele verden som backpackere.

Øk inntekten, gjør drømmereisen til virkelighet
For å få råd til drømmereisen, kan du selvfølgelig arbeide ekstravakter, hvis du har mulighet for dette. En annen mulighet, er å få pengene til å vokse igjennom investeringer. En ny smart investeringsmulighet er Bitcoins, som er en digital valuta, hvis verdi er uavhengig av pengeinstitutter og banker. Bitcoin er den absolutt største og meste brukte form for kryptovaluta i dag. Bitcoin har vært kjent for høy volatilitet. Det betyr at verdien fortsatt svinger veldig mye i forhold til referanseindeksen, som vanligvis er målt opp mot amerikanske dollar.

Det er derfor et usikkert marked å investere i, hvor man kan får høy verdi, men også risikerer å tape investeringen sin. Dette skal man selvfølgelig ta høyde for, hvis man er interessert i å investere i Bitcoins. Heldigvis finnes det i dag såkalte Bitcoins Robotter, som gjør investeringsjobben for deg, og på denne måten minimerer sjansen for tap. Du kan finne ut om investering i Bitcoins er noe for deg, her www.top10bitcoinrobots.com.

For å få råd til drømmereisen, i det nye tiåret, så er det viktig å få skapt overblikk over sin egen økonomi. Hvis det er muligheter for å spare noen ekstra kroner, så skal man gjøre det. Hvis du har mulighet for å investere, kan det være en fornuftig måte, å få drømmereisen til å bli virkelighet.

Samtidig er det viktig å holde øye med tilbud, da det kan komme tilbud på gode avbudsreiser. Hvis du drømmer om sol og strand, kan du kanskje gjøre et sommerkupp, på en restplass til sommeren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.