Studenter lager app som forklarer strømregningen din

hafslund

Har du noen gang følt at du mottar strømregningen uten å vite hva vi egentlig betaler for? Høyteknologiske bedrifter trenger kontinuerlig korreks for å snakke et språk kundene forstår. Studenter spiller en viktig rolle i den utviklingsprosessen.

– Vi åpnet dørene for at studenter skal se på oss med kritiske øyne, og slik bidra til nye kundevennlige løsninger, sier Arnhild Myhr Kveli, prosjektleder for BRO-prosjektet hos Hafslund Nett.

Sebastian Knutsen (21), Fredrik Giertsen (25), Iris E. Trana (22) og Zeta Zuitao Ma (31) skal bidra til å bygge bro mellom nettleverandøren og kundene gjennom Prosjektet BRO (BrukerRelevant Oversikt).

Les også:  Kryptovaluta: Hva er det?

Sammen har de fire Oslo-studentene brukt to dager i uken, i høst, på å jobbe med prosjektet.

Bruker et språk folk kjenner
Studentenes mål er å lage en app som skal gjøre det enklere for kunden å forstå sitt eget strømforbruk og hva nettleverandøren driver med.

– Å snakke med strømkunder har vært avgjørende for utformingen av appen, sier Fredrik Giertsen.

Det var nemlig ikke teknologien som sto høyest på ønskelisten hos kundene.

– Da vi spurte Hafslund Nett sine kunder hvordan de ønsker å få strømregningen, kom et enkelt og forståelig språk med en god oversikt høyt oppe på ønskelisten, legger Sebastian Knutsen til.

Les også:  LESERINNLEGG: Mer penger til folk og mindre til sløsing med FrP

Egen forbrukerkalkulator
Appen byr på en interaktiv forbrukskalkulator hvor man enkelt kan regne ut og følge sitt eget forbruk. I tillegg gir den oversikt over eget strømbruk og forklarer uttrykk kunden ofte møter i sin faktura, som tariff, fastledd og kWh.

Alt er presentert i et enkelt kakediagram hvor kunden ser en antatt fordeling mellom blant annet oppvarming og belysning i hjemmet sitt.

– Hvis vi lykkes med denne kommunikasjonen, tror vi også behovet for å ringe kundeservice vil bli mindre, avslutter Knudsen.

Les også:  Vil at Newton-rommene i Nordland skal videreføres

God erfaring for studentene
– Jeg setter pris på muligheten til å samarbeide med utviklere og dermed prøve ut i praksis det jeg har lært i studiene, sier designstudent Iris E. Trana.

Studiekollega Zeta Zuitao Ma (31), som studerer programmering ved UiO, synes praksisen er svært relevant fordi man forstår teoretiske sammenhenger bedre ved å jobbe med reelle problemer.

Begge er enige i at det er en flott mulighet å vise seg frem for potensielle arbeidsgivere, samtidig som man får lønn for det.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.