Datingekspertens råd: Ikke dra på første date på valentinsdagen!

sex

På valentinsdagen er det fullt av kjærestepar rundt omkring, mange restauranter er fullbookede og minigolfbanene kan være stappfulle.

– Mitt råd til single er å finne en annen dato for første date. Ikke la deg stresse av alt presset, finn heller på noe gøy dagen etter, anbefaler datingekspert. 

For mange kjærestepar er valentinsdagen en anledning for å dyrke kjærligheten ved å dra på date. Det gjør at pågangen ved mange av de mest populære datingstedene er stor, og i sosiale medier kan det være endeløst med kjærlighetserklæringer. Mange single lar seg stresse fordi de ikke har spikret en date.

Happns datingekspert Simone Quist Mathiesen anbefaler å ta det helt med ro om du ikke drar på date på valentinsdagen:

– Valentinsdagen kan for mange bringe med seg sosialt press, fordi så mange i vennekretsen tilbringer dagen med sin kjæreste. Men ikke la deg stresse av alt hysteriet og alle postene på SoMe. Hør heller med crushet om hen vil være med på date dagen etter, sier hun og legger til: 

Les også:  Avinor: Slik blir vinterferieutfarten

–  Ikke dra på en date bare fordi du føler på press fra omverden. Det er viktig å huske på at det er helt OK å være singel og man trenger jo ikke dra ut samme kveld som alle de etablerte parene, sier Mathiesen.

Istedenfor å stresse med å fikse valentines-daten, anbefaler Mathiesen både single og par å teste ut ABC-dating, en fersk og voksende trend i sosiale medier. Men hva er så ABC-dating?

– A: Aktuell trend som sprer seg i nordmenns feeder på TikTok og i andre sosiale medier. B: Baserer seg på å finne en aktivitet som passer med bokstavene i alfabetet, begynn med A og jobb videre derfra. C: Café-date, chilitest eller Crème brûlée-kurs, trenden tvinger deg og crushet til å være kreative og finne på noe gøy som matcher bokstavene, forklarer datingeksperten.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

Hun underbygger anbefalingen med å presentere funn fra en fersk undersøkelse blant norske happn-brukere, der fem datingtrender som trolig vil prege 2024 ble avdekket. En av disse er å prioritere dating basert på icebreaker-aktiviteter, og Mathiesen mener ABC-dating er perfekt om man trenger tips til aktiviteter som kan bryte isen:

– Når man må dra på en aktivitet som passer til en gitt bokstav, tvinges man til å være kreativ. Jeg tror det er mange som kjenner på at de trenger litt inspirasjon og påfyll av ideer til morsomme ting å finne på. Istedenfor å havne i trauste og vante mønstre, gi ABC-dating et forsøk, oppfordrer Mathiesen. 

Les også:  Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

Ifølge tall fra happn går aktiviteten i appen opp i årets to første måneder. Dermed mener Mathiesen det fremover kan være duket for at mange som har crushet online møtes for første gang i det virkelige liv. Hvis du planlegger en første date eller bare er et ferskt par, er den beste måten å bli kjent med hverandre på å gjøre en slags aktivitet, mener Mathiesen:

– Hvis du har tenkt deg ut på en første date, anbefaler jeg å unngå steder og situasjoner som ikke tillater å snakke sammen. Kino og teater kan være superkoselig, men det finnes mange andre aktiviteter som egner seg langt bedre for å prate og bli kjent, avslutter hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.