Coop-kundene fulgte handlerådene for påsken

matbutikk

Rekordhøy omsetning til tross, ferske tall fra Coops dagligvarekjeder viser at kundene har fulgt rådene om å spre påskehandelen over flere dager.

For å unngå trengsel i fulle butikker, og dermed begrense risiko for smitte, har Coop og andre dagligvareaktører oppfordret kundene til å følge handlevettregler.

Her bes kundene blant annet om å la én person i familien ta seg av handelen, om ikke å vente til siste handledag før helligdagene og om å holde god avstand når de handler.

Det er også gjort en rekke smitteverntiltak i butikkene og mange butikker vil også på lørdag ha vakter/kundeverter som sikrer at det ikke blir for mange i butikk på samme tid.

Les også:  Norsk næringsliv frykter geopolitisk uro og økonomisk kollaps

Ferske tall fra dagene frem mot skjærtorsdag viser at kundene har fulgt oppfordringen.

– Påskehandelen startet tidligere enn normalt. Uken før påske var omsetningen på påskevarer hele 40 prosent høyere sammenlignet med uken før påske i fjor. Det betyr at folk tok oppfordringen og startet i god tid, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

Det var allikevel sterk omsetningsvekst i butikkene også i påskeuken, noe som også skyldes bortfall av svenskehandel og at folk flest lager mat hjemme i steden for å gå på restaurant.

– Selv om omsetningen var rekordhøy både mandag, tirsdag og onsdag før påske, var antall kunder ned med ti prosent i snitt de dagene. Folk handler sjeldnere, men mer om gangen. Kjenner vi kundene våre rett er det sikkert også mange som handler for andre som ikke kan gå ut selv. Vi ser også at folk bruker hele åpningstiden i langt større grad enn tidligere, og selv om folk nå handler mest mellom klokken 07:00 og 12:00, er det så fordelt at vi må ha full bemanning fra vi åpner til vi stenger, sier Kristiansen.

Les også:  Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

I tillegg til høyt salg av dagligvarer, opplever Coops byggevarekjede Obs BYGG rekordomsetning.

– Det er åpenbart at mange benytter både den nye hverdagen og hjemmepåsken til oppussing. Veksten i uken frem til påske var på nesten 50 prosent, og onsdag var den beste omsetningsdagen i kjedens historie. Dette er store butikker med god plass, og mange handler i tillegg rett fra bilen gjennom drive in-handel. På den måten er det enkelt for kundene å holde avstand til hverandre for å redusere smitterisiko, sier Kristiansen.

Les også:  REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

Handlevettreglene:

  1. Planlegg for en påske med familien, men det er fint om kun en person tar seg av handelen
  2. Ikke vent med å handle til siste mulige dag, så unngår vi at mange handler på en gang
  3. Vis hensyn – hold avstand
  4. Kjøp det du trenger til påsken – ikke mer
  5. Følg råd fra myndighetene og ta godt vare på hverandre
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.