Bli med på påskejakt etter søppel!

forsøpling

Grunnet koronakrisen er frivillige ryddeaksjoner utsatt inntil videre, men mange ønsker fortsatt å gjøre en innsats mot forsøpling, og Hold Norge Rent har tips til en aktiv og givende påske for store og små.

Denne påsken må vi bli hjemme og holde avstand, men det er fortsatt mye vi kan gjøre både hver for oss og sammen.

– Frivillige ryddeaksjoner er dessverre utsatt inntil videre, og mange spør oss om det er noe annet de kan gjøre, forteller ryddegeneral Fanny Pindsle. 

Les også:  Ny undersøkelse: Lite elektronisk likestilling i parforhold

Nå inviterer Hold Norge Rent alle som er i områder uten snø, til å bli med på påskejakt etter plastpellets. Dette råstoffet til plastproduksjon er dessverre på avveie mange steder langs kysten vår.

Alle som finner plastpellets, bes registrere dette i kartet til The Great Nurdle Hunt. Send også bilder til Hold Norge Rent som overrasker noen heldige utvalgte med påskeegg fylt med godteri etter påsken.

Les også:  Helsemessige fordeler med Airfryer

– Vi oppfordrer også store og små til å bli med på Naturvernforbundets «Den Store Villsøppeljakten» istedet for å rydde, sier Pindsle.

Alle som finner forsøplede områder når de er på tur i påsken, bes registrere dette i Rydde. Da blir det lettere å finne steder å rydde når vi skal planlegge nye ryddeaksjoner etter at krisen er over.

Flere aktiviteter og informasjon om trygg rydding ligger på Hold Norge Rents nettsider.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.