Coop femdobler rosesalget

matbutikk

Coop forventer en økning i rosesalget med 500 prosent i forbindelse med morsdagen og Valentinsdagen. Og de mest romantiske – det er vestlendingene.

– Vi er opptatt av å tilby kundene våre et bredt utvalg varer. I tillegg til dagligvarer som melk og brød, er blomsterutvalget i våre butikker noe mange av våre kjære kunder setter pris på. Blomster er ofte en impulsvare for dem som ønsker å glede noen eller pynte opp hjemme. Til morsdag og Valentinsdagen er det ekstra mange som tar med seg en rosebukett når de er innom dagligvarebutikken, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge.

Les også:  Coop vil gjøre det lettere for kunden å velge sunt brød

Denne uken står Valentinsdagen for tur, mens morsdag ble feiret søndag. Det får fart på rosesalget landet over, og Coop forventer å selge 200 000 rosebuketter i løpet av 14 dager. På en vanlig uke selges det ca. 40 000 rosebuketter.

– Til morsdag og Valentinsdagen er roser en sikker vinner, og vi forventer en salgsvekst på 500 prosent sammenlignet med en normaluke. Det ble solgt 90 000 rosebuketter og 13 000 morsdagsbuketter i forrige uke, og denne uken forventer vi at det topper seg med 110 000 solgte rosebuketter, forteller Kristiansen.

Les også:  Bodø-ungdommer vil lage handlenett med nord-norske kraftgloser på

Mens det ellers i året er flest kvinner som kjøper blomster i Coops butikker, er det mange menn som handler roser i februar.

–  Til Valentinsdagen er det spesielt våre eksklusive roser som mennene plukker med seg for å gjøre litt ekstra stas på sin kjære. Og det er jo koselig, sier Kristiansen.

Og hvis du lurer på hvem som handler mest roser til Valentinsdagen, kan Kristiansen røpe at det er vestlendingene.

Les også:  Bodø-ungdommer vil lage handlenett med nord-norske kraftgloser på

– Det er vanskelig å si hvorfor det selges mest roser på Vestlandet til valentinsdagen. Kanskje er vestlendinger mer romantiske enn oss andre, undrer Kristiansen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.