Vipps-bonanza i Nordland

vipps

Vipps satte ny døgnrekord med 2,7 millioner gjennomførte betalinger på 17. mai. I Nordland ble det gjennomført 161 000 Vipps-transaksjoner på nasjonaldagen.

– Det er gøy med rekord, men aller viktigst er det at så mange brukte den digitale lommeboken sin for å gjøre 17. mai litt enklere, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

På nasjonaldagen betalte vi med Vipps til venner, bedrifter, restauranter, lag og foreninger, og til å sende pengegaver som aldri før. Til sammen ble det gjennomført 2 702 000 Vipps-betalinger i løpet av 17. mai. 104 000 av betalingene ble gjort i Nordland, mot 89 000 i fjor.

Les også:  LESERINNLEGG: Gratulerer Narvik!

Størst betalingstrykk i Norge var det rett før klokken 13.00. Da ble det gjennomført hele 8.400 Vipps-betalinger i minuttet.

Den forrige landsrekorden var på 2 504 000 transaksjoner og ble satt for nøyaktig ett år siden, på fjorårets nasjonaldag. 

Garborg tror enkel bruk er den viktigste grunnen til hvorfor så mange betaler med Vipps på 17. mai.

­– De aller fleste som selger mat og forfriskningerpå den store dagen oppfordrer folk til å betale med Vipps. Med godt synlige QR-koder og tydelig merking går det raskere unna, og man unngår kø både i skolegårder og på serveringssteder, sier Garborg, og legger til at Vipps også handler om trygghet.

– 17. mai er en dag med store folkemengder og mye farting. I stedet for å ta med lommeboken ut, legger folk betalingskortene sine inn i appen og betaler med Vipps. Dermed holder det å ta med mobilen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.