– Bør vurdere søringkarantene

Christian Torset

Det politiske miljøet i Nord-Norge ser igjen med bekymring på utviklingen av pandemien på Østlandet. Gruppeleder på Fylkestinget Christian Torset (SV) oppfordrer til å handle raskt.

– Det er åpenbart at det må streng lut til når man har slike smitteutbrudd, så etter min mening bør nå kommuneleger i andre deler av landet vurdere en ny runde med «søringkarantene». Meg bekjent er det ikke funnet tilfeller av den engelske virusvarianten nordpå, så hvis man handler raskt kan man verge hele landsdeler for det som ser ut som en ekstremt smittsom variant, sier Christian Torset.

Les også:  Ny forskning: Fiskeavskjær kan bedre mental helse

Motstanden til «søringkarantene» i Oslo i fjor, førte til sterke reaksjoner fra politikere i Nord-Norge som fryktet for kollaps av sitt allerede pressede helsevesen. Ronald Wærnes, ordfører i Båtsfjord tok til orde for å sette inn HV-14 ved Porten til Nord-Norge.

Leder for Vesterålen Regionråd, Hugo Jacobsen, sier at de også følger nøye med og vurderer nye tiltak, der søringkarantene er et av dem.

Les også:  Populært tilbud: Trimtur hver tirsdag i Sørfold

Kommunelegene i Vesterålen, Vestvågøy og Vågan, kom lørdag kveld med klare anbefalinger og tiltak: ikke reis til Oslo og ikke ta imot besøk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.